A világon először: U21-es strandfocitorna Siófokon (mlsz.hu)

Hatalmas siker, egyben hatalmas elismerés is az MLSZ Strandlabdarúgó Szakág számára, hogy a világon elsőként rendezhet a szakág Magyarországon, a sportág hazai központjában, a siófoki MLSZ Beach Arénában U21-es nemzetközi tornát július 29-30-31-én – írja az mlsz.hu.

Persze nem véletlenül lett Magyarország ebben világelső. A magyar szakág volt az ugyanis, amely a nagypályás labdarúgáshoz hasonlóan komolyan kezdett dolgozni a felnőtt válogatott közvetlen utánpótlásával ezen a téren is.

2016. július 29-30-31-én Siófokon zajlik a strandlabdarúgás történetének első hivatalos nemzetközi U21-es tornája. A magyar szövetség meghívására hazánkba érkezett Fehéroroszország, Lengyelország és Franciaország válogatottja. A történelmi eseményt természetesen nem hagyhatta ki a nemzetközi szövetség a BSWW vezetősége sem, két nappal az első mérkőzés előtt már Siófokon volt Ricardo Garcia, a szövetség rendezvényeiért felelős vezetője – a szervezőknek mindent úgy kellett alakítaniuk, mint ahogyan azt a felnőttek nemzetközi tornáin elvárják, kezdve a stadion felkészítésétől a bevonulási ceremónián át egészen az eredményhirdetésig.

A magyar válogatott keretébe Gyöngyösről, Szegedről, Budapestről és Bonyhádról érkeztek játékosok. Pályára lép például Rutai Balázs és Gulyás Kristóf, ők több alkalommal játszottak már a felnőtt válogatottban is. A csapat szakmai munkáját vezető, ötszörös világbajnok brazil Bruno Malias Mendes igen sokat dicsérte a játékosait, akiktől elsősorban bátor játékot és erős csapategységet vár, no, és természetesen azt, hogy mutassák meg a magyar szurkolóknak, milyen komoly jövője van a magyar strandlabdarúgásnak.

A Talent Cup programja:

2016. JÚLIUS 29., PÉNTEK:
17.15 FRANCIAORSZÁG-FEHÉROROSZORSZÁG
18.30 LENGYELORSZÁG-MAGYARORSZÁG

2016. JÚLIUS 30., SZOMBAT:
17.15 LENGYELORSZÁG-FRANCIAORSZÁG
18.30 MAGYARORSZÁG-FEHÉROROSZORSZÁG

2016. JÚLIUS 31., VASÁRNAP:
17.15 FEHÉROROSZORSZÁG-LENGYELORSZÁG
18.30 MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG

A fiatalok mellett pályára lép a hétvégén a magyar felnőtt válogatott is a siófoki MLSZ Beach Arénában. Előbb szombaton, az U21-es torna zárásaként 20.15-kor, majd vasárnap 15 órától „nyitómeccset” játszik Magyarország a cseh válogatott ellen. A cél az, hogy a játékosok minél jobban felkészülhessenek a két hét múlva, szintén Siófokon rendezendő hazai csúcseseményre, a 12 válogatott részvételével rendezendő Eb-selejtezőre (EBSL).

(20.24)