A szüretet, a borászokat ünnepelték Tihanyban (veol.hu)

A szüreti napokat rendkívül gazdag programokkal rendezték meg az elmúlt hétvégén, szeptember 29-október 1-je között. A háromnapos rendezvénysorozaton – a hagyományokhoz híven – különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várták a helyieket és a látogatókat. 

A szőlészetből és borászatból éltek hosszú időn át az emberek Tihanyban, előttük tisztelegve, az emlékükre és a hagyományőrzés miatt rendezzük meg minden évben a szüreti napokat – ezt Varró János alpolgármester mondta köszöntőjében a Mádl Ferenc téren, a nyitónapon. Itt adták át a Virágos Tihanyért és a Takaros tihanyi porták versenyek díjait is – írja a veol.hu.

A kulturális és szórakoztató programok sokasága mellett a helyi és környékbeli borászok finomabbnál finomabb nedűit kóstolhatták a borok szerelmesei a Mádl Ferenc téren, a gyerekeket, családokat játszóház, kézműves foglalkozások, meseműsorok várták. Családi móka szüret elnevezéssel elsősorban a gyerekeket, családokat szórakoztatta a játszóház, kézműves foglalkozások, meseműsorok több helyszínen várták az érdeklődőket. Mindhárom nap utcabálok és nosztalgiadiszkó is várta az embereket Tihanyban.