A szigligeti vár is bekerült a NatGeo egyik filmjébe (turizmus.com)

A szigligeti vár felújítását is bemutatja majd a National Geographic egyik dokumentumfilmje, amely madártávlatból láttatja az egyes országok érdekességeit. A Europe from above című műsor magyarországi epizódjának egyik forgatása a napokban zajlott Szigligeten.

A műsor a látványosságokat drónok segítségével mutatja be, az érdekesebb részleteket pedig emberi történeteken keresztül láttatja – a Vatikánt például egy svájci gárdista reggeli kocogása közben ismerhetik meg a nézők.

Egy hasonló forgatás természetesen hosszú kutatómunkát, komoly előkészületet igényel. A műsort készítő stúdió hónapokkal ezelőtt kereste fel a Magyar Turisztikai Ügynökséget, szakmai segítséget kérve.

Az MTÜ javaslatára a szigligeti vár is bekerült a műsortervbe, méghozzá a felújításhoz szükséges 3D-s építészeti rekonstrukciókat készítő Pazirik Informatikai Kft. munkájának bemutatásával. A koronavírus miatt sokáig úgy tűnt, nem kerülhet sor a forgatásra, végül a stúdió úgy döntött, hogy helyi szakembereket, a Drone Media Studio Kft. stábját kéri fel a munkákra. A 45 perces magyarországi epizódban – amely ősszel kerülhet képernyőre – a tervek szerint Szigliget mellett többek közt a Bokodi-tó, Sopron és Szentkirályszabadja jelenik meg.

A teljes cikk itt elolvasható.