A péklány, aki mindig mosolyog (balatonfured.hu)

Az év turisztikai vállalkozójával közöl interjút Balatonfüred honlapja. Zeliska Orsolya másfél éve nyitotta családi pékségét a város központjában, hajnalban dolgozik a pékségben, lisztes zsákokat emel, minden pékárut egyesével, kézzel formázva saját kovásszal készít el. A kovászt mai napig haza viszi, még mindig szépnek látja a kisütött kenyereit és esze ágában sincs újabb boltot nyitni, mert tudja, vége lenne a szerelemnek.

Ő az, aki mindig mosolyog és cserfes, soha nincs rossz napja, ha pedig mégis, akkor sem látszik rajta. Egy klasszikus férfiszakmát művel, így lett belőle magától értetődően Péklány. Multinacionális cég marketingeséből avanzsált kézműves pékké. Pályaváltás, a fővárosi lét feladása, blog írás és kézműves termék készítése, ami ráadásul az egészséges életmódhoz és a gasztronómiához is kapcsolható – ennél trendibb csomagot ma el sem lehet képzelni.

Zeliska Orsolya és férje alig másfél éve nyitotta meg a Szent István téri családi látvány pékségét, mára nemcsak népszerű lett a bolt, de divat a Péklánynál vásárolni. Mint mondja, rendszeresen felismerik és megállítják az utcán, a gyerekek kiabálnak neki, hogy ott a kakaóscsigás Péklány, ő pedig mindezt imádja.

A napokban vehette át az év balatonfüredi turisztikai vállalkozója szakmai díjat.

A balatonfured.hu – nak mesélt arról, hogy mi adta a motivációt, hogy miért érzi jól magát a bőrében, milyenek a hétköznapok a pékségben és hogy milyennek látja saját jövőjét tíz év múlva.

Minden egy születésnapi meglepetéssel kezdődött… A teljes cikk itt olvasható.