A nehéz helyzetben élőket segíti az “adománybank” Balatonszemesen (sonline.hu)

Mosogatógép, babaruha, bundás cipő, plüss játék, tálcányi sütemény és tűzifa is gazdára talált a szemesi adománybank révén. Tavaly év végén a közösségi oldalon szervezték a csoportot azzal a céllal, hogy a nehéz helyzetben élőket segítsék.

Kiss Gabriella pedagógus az interneten olvasott egy Pest megyei település kezdeményezéséről és azonnal megtetszett neki.

Szeretetbankot hoztak létre az ott élők egymás megsegítésére és arra gondoltam, megvalósíthatnánk valami hasonlót Balatonszemesen

– mondta a sonline.hu-nak az ötletgazda. Miklovicz Norbert informatikus segítségével létrehozták a csoportot, ahol közzéteszik a felajánlásokat és a csomagok kiközvetítéséről fotó is készül. Hozzátette: kezdetben csak ők ajánlottak fel gyerekruhákat, bevásárlást időseknek de nagy örömükre elkezdtek szaporodni a segítséget ajánló üzenetek – sorolta Kiss Gabriella.

Egy rákkal küzdő édesanyának mosogatógépet ajánlott fel egy adakozó, több zsáknyi gyerekruha, több tálca sütemény került rászorulókhoz. Volt, aki az udvarán található fát ajánlotta fel tűzifának, s egy helyi férfi vállalta, hogy felvágja motorfűrésszel. Még motorcsónakos utazás is szerepelt a felajánlások között.

Már több mint húszezer megtekintésnél járunk, pénzt nem közvetítünk, csak tevékenységeket, tárgyakat lehet felajánlani, az volt a célunk, hogy közösséget építsünk, segítsünk egymásnak a nehéz helyzetben

– sorolta az adománybank koordinálója.

Az elmúlt hetekben már nem csak helyi, hanem környékbeli családnak is segítettek. Kiss Gabriella reméli, hogy a jövőben is sok felajánlás érkezik, amelyek megkönnyítik a szemesiek és a környéken élők mindennapjait. A helyi polgármester azt ígérte, ha szükség van segítségre, akkor számíthatnak rájuk a jótékony akciójukban.