A magyarok harmada visszatérő vendég (Szallas.hu)

A magyarok harmada több alkalommal is visszatér ugyanarra a településre nyaralásai alkalmával, és minden ötödik ember ugyanoda foglal szállást, ahol egyszer már elégedett volt a kiszolgálással. Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló a top 3 város, ahova a legszívesebben térnek vissza a turisták utazásaik alkalmával.

A Szallas.hu, egy friss felmérésnek eredményéről közleményben számolt be.
A Google turisztikai statisztikái mutatják azt, hogy melyek a legnépszerűbb magyar települések a visszatérők között. A vendégházakat és az apartmanokat foglalók esetében a legmagasabb a visszatérők aránya.
A vendégértékelések fontosságát és hitelességét mutatja, hogy a visszajáró nyaralók aránya is magasabb a vélemények alapján kiemelkedően teljesítő szálláshelyeken – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.
Szintén meghatározó az úti cél kiválasztásakor a szálláshely elhelyezkedése és neve, ezt 65 százalék, illetve 20 százalék sorolta a fontos szempontok közé. Online foglaláskor döntő szempont az ár és a korábbi látogatók személyes véleménye, 51 illetve 28 százalék szerint.
A Szallas.hu idén negyedik alkalommal hirdette meg a legjobb szálláshelyeket, illetve a turisztikai szempontból legvonzóbb településeket díjazó Év Szállása versenyt. A díjakat tavaly több mint 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely közül választották ki, 442 200 vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján.
A 2008-ban indult portál jelenleg már öt kontinensen csaknem százezer hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak. A honlapnak több mint 700 ezer regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1,5 millió látogató keresi fel. A Szallas.hu Csoport 2014-ben első, 2015-ben pedig a 3. helyen végzett a Deloitte Fast 50 – a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatainak – versenyében.

(Szallas.hu)

(10:58)