A kórház és a Balaton-parti fejlesztés is téma volt Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

A kórház támogatásáról, béremelésről és pályázatok beadásáról is döntöttek a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen Keszthelyen. Bérlakás felajánlásán túl már pénzzel is segíti a szülészet újraindítását az önkormányzat. A képviselők jóváhagyták, hogy 2,6 milliárd forint értékben igényeljen támogatást az önkormányzat a Városi strand új főbejárati épületére, parkoló és zöldfelületek kialakítására.

A Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár dolgozóinak béremeléséhez szavazott meg forrást a testület. Átlagosan 10-16 százalékkal nő a munkatársak fizetése. Az emelés májusban lép hatályba, a költségeket a teljes dolgozói létszámra kalkulálva állapította meg a grémium.

Folytatódik a Kossuth Lajos utca 30. szám alatti épület homlokzatának felújítása. A Tourinform iroda után az épület északi homlokzatát is rendbe teszik. A városvezetés célja, hogy a sétálóutca arculata egységes legyen, ezért folyamatosan újítják fel az épületek külsejét.

Sürgősséggel tárgyaltak két további napirendet a rendkívüli ülésen. A Balaton-parti sétány és parkoló pályázatának beadásáról döntöttek a képviselők. A sportpálya helyén új főbejárati épületet terveznek, melyben pénztárakat, mosdókat, kiszolgáló helyiségeket, büféket alakítanak ki. Pihenő zöldfelület és dísztér fogadja majd az embereket.

A másik pályázatban a Városi strand déli bejáratánál lévő parkolót bővítik további 171 férőhellyel. Utat építenek, rendezik a zöldterületet – ami sportfunkciót is kap – játszóteret és vizesblokkot építenek.

Manninger Jenő polgármester elmondta, az uniós keretösszeget elkülönítették már Keszthelynek, de a kiírásnak megfelelő pályázatokat be kell adni.

„A két projektnek az együttes összege 2,6 milliárd forint, jelentős fejlesztés lesz. A pályázatot beadjuk, utána jóváhagyják, utána megkezdődik a tervezés, várhatóan a kivitelezési munkálatok jövő évben kezdődhetnek el, ha teljesen kész vannak a tervek, amelyeket lényegében már korábban elkészítettünk. Keszthely Város Önkormányzata azt hiszem még sosem volt ennyi tervvel kész a következő időszakra, mint most. Ezek a tervek már készen vannak, csak kisebb módosítások szükségesek” – nyilatkozta Keszthely polgármestere.

Újabb lépéseket tesz az önkormányzat a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás újraindításáért. Manninger Jenő elmondta, bár nem önkormányzati feladat a kórház működtetése, de a keszthelyiek érdekében, amit lehet, megtesznek.

Önkormányzati bérlakás felajánlásán túl most 15 millió forint támogatást szavazott meg a testület az ellátás mielőbbi visszaállítása érdekében.

A Keszthelyi TV Híradása itt megtekinthető.