A Kőfeszt is része lehet az EKF 2023 programnak (veol.hu)

A Kőfeszt főszervezője, Csúri Ákos arról tájékoztatta a veol.hu-t, hogy a Káli-medence falvainak nyári programsorozata teljes jogú tagja lehet a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programkínálatának.

Navracsics Tibor kormánybiztos a Kőfeszt kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a fesztiválok között van pár olyan, amely tulajdonképpen már ma is megállná a helyét az évad kulturális programkínálatában. A veszprémiek közül ilyen a VeszprémFest vagy az utcazene-fesztivál, a régióban zajló programok közül pedig a Kőfeszt.

A kormánybiztos szerint az évadra való felkészülés egyben arra is adhat lehetőséget mindenkinek, hogy minőségileg továbblépjenek a programok tekintetében. Elsősorban a kiszámítható anyagi háttér jelenthet ebben a tekintetben nagy segítséget a szervezőknek. A cél, hogy már a felkészülés során olyan programok valósuljanak meg, amelyekben mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. Az EKF program hagyományosan két nagy lehetőséget kínál a nyerteseknek. Egyrészt esélyt ad az adott településnek és régiónak, hogy bemutassa magát Európának, a külvilágnak. Amellett arra is, hogy a kulturális fővárosi évad programjai egyben a helyi – jelen esetben nemcsak a városi, de térségi – közösség megerősödését eredményezzék. Ennek eléréséhez pedig mindenkire szükség van.

Csúri Ákostól, a Kőfeszt főszervezőjétől megtudtuk még, hogy amint azt már tavaly jelezték, az idei Kőfeszt programjainak már nemcsak Kővágóörs, hanem a Káli-medence több települése is helyet ad augusztus 6-tól három napon át. A szervezők a Kőfeszt égisze alatt június 4-én a tria­noni békediktátum századik évfordulójáról is megemlékeznek egy egész napos programmal – írja a veol.hu.