A Keszthelyi Kutyás Parkért sétáltak kutyák és gazdák (zaol.hu/likebalaton.hu)

Több mint 100 ember és mintegy 50 kutyus vett részt azon a szerda esti városi sétán, melyet a Kutyás Park, Piknikkert és Fürdetőhely népszerűsítésére szervezett meg a Kutyabarát csapat Keszthelyen. A 2020. májusában nyíló keszthelyi kutyás strand a fonyódi és balatonföldvári kutyás fürdőhely után az első Zala megyei strand lesz, melyet kifejezetten a négylábú kedvenceink igényei alapján fejlesztenek.

Az eddig Déli Szabadstrandként ismert terület a jövő nyártól valódi közösségi tér lesz, mely a kutyabarát Balaton projekt részeként jön létre-mondta el a zaol.hu-nak Sziládi – Kovács Tibor projektvezető. Hangsúlyozta: a Keszthelyi Kutyás Park és Fürdetőhely projekt politikailag teljesen független, kizárólag turisztikai és társadalmi célokat valósít meg, a kezdeményezés kapcsán mindennemű politikai feltételezés valótlan.

A likebalaton.hu beszámolója szerint  tervek szerint 50-60 autó parkolására lesz kiépített parkoló, a strandot a Fenékpusztára vezető fűútról lehet majd megközelíteni. A teljes felújítást – kerítés és építmények felújítása, körbekerített kutyajátszótér építése, a partszakasz rendbetétele – a kutyabarát csapat önerőből végzi. A kutyás strand fejlesztése mellett a szervező Kutyabarát csapata fontosnak tartja Keszthely kutyabarát turizmusának további fejlesztését, ezért a város több pontján is kihelyeznek lebomló kutyakaki-zacskót. Egyik kiemelt küldetésük a “Kakitündér nem létezik”, erre a problémára is több helyen hívják fel a figyelmet, ugyanis egy felelős kutyatartó nem hagyja ott maguk után a kutya „dolgát” – hangsúlyozzák.