A „Hősök” Gyenesdiáson nyaralnak: a Balatonnál látnak vendégül egészségügyi dolgozókat

Nemes gondolat született meg Gyenesdiáson az év elején. A Turisztikai Egyesület szállásadó és szolgáltató partnereivel együttműködésben, illetve a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) való hosszas egyeztetés és előkészítő munka eredményeképpen Gyenesdiás idén nyáron olyan egészségügyi dolgozókat lát vendégül, akik a frontvonalban harcoltak, covid ellátásban vettek részt a nehéz időszakban.

Az egészségügyi szféra dolgozóinak támogatására tett felhívásra az egyesület tagjai közül többen éltek felajánlással, ingyenes szállás, vagy egyéb kedvezményes szolgáltatások formájában. A felajánlás célba juttatásában, a megfelelő személyek, családok megtalálásában a MESZK volt segítségükre, szakmai rálátásával és országos hatáskörű kapcsolatrendszerével. Az egészségügyi dolgozók és családjaik az ország különböző részeiről érkeznek. Az egyesületi összefogásnak köszönhetően 11 szálláshelyen összesen 54 főt látnak vendégül 2021. június 19-26. között.

Önkormányzati támogatással a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujának strandjait ingyenesen látogathatják a vendégek, vezetett vízitúrán vehetnek részt a Kajaksziget szervezésében, a családokat a Bakonyerdő Zrt. felajánlásában várják a Természet Háza Látogatóközpontba és a Festetics Imre Állat- és Vadasparkba, az egyesület jóvoltából részt vehetnek a saját fejlesztésű kalandtúrájukon, a GyenEScape kalandjátékon, továbbá West-Balaton kedvezménykártyával közel 100 elfogadóhelyen vehetnek igénybe különböző mértékű kedvezményeket, a Vaszi Beach Shop pedig strandcikkekkel járul hozzá vendégeik nyaralásához – közölte a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.