A fiatalokra fókuszálna a balatonfüredi Tourinform-iroda (veol.hu)

Külön rendezvényekkel, programokkal szeretné megszólítani a fiatalokat, valamint az itt élő és dolgozó embereket is Holczer Adél turisztikai desztinációmenedzser, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület (BTE) Tourinform-irodájának nemrég kinevezett vezetője. A vezető büszkén beszél az irodájuk előtt húzódó Blaha Lujza utca lüktetéséről, pezsgő életéről.

A balatonfüredi Tourinform-iroda új vezetője azonnal példát is említ: nagy sikerrel kínálták a környékbeli kitűnő borokat nemrég az iroda előtt, ahol a város történetéről szóló könyvvel kiegészítve, tematikus borcsomaggal lepték meg az embereket a Fehér Szalag Vitorlásverseny apropóján – írja a veol.hu.

Beszélt arról is, hogy az iroda épületében működő Balatoni Borok Háza nedűiről részletes és több személyes információval is szolgálnak, mert kinevezése után első teendői közé tartozott, hogy három kollégájával együtt felkeresték a pincéket, ahol beszélgettek a vezetőkkel, gazdákkal. Úgy érvel, hogy ezzel még hitelesebb lett a beszélgetés a vendéggel a borászatról, amely Balatonfüred idegenforgalmának egyik meghatározó területe.

Az irodavezető hozzáfűzi, alapvetőnek tekinti, hogy a város érdekében feladatuknak maradéktalanul eleget tegyenek, így állandó kapcsolatban állnak a BTE 147 tagjával, a szállásadókkal, köztük hotelekkel, magánszálláshelyekkel, a borászatokkal, az egyéni vállalkozásokkal, a kisebb szolgáltatókkal.

Holczer Adél kiemelte, meghatározó a működésükben a folyamatos kapcsolat a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, amelytől sok szakmai segítséget kapnak, illetve ők is tájékoztatják az ügynökséget az idegenforgalomról, rendezvényeikről.

Az irodavezető a járványhelyzetről felidézte, Balatonfüred a vírus idején is nagyon fegyelmezetten viselkedett, betartotta a központi, illetve a helyi előírásokat. Gyorsan felvették a fonalat a szolgáltatók is, például házhoz vitték az ételt, többen profilt váltottak a vírus idejére. Mindez meghatározó lehetett abban, hogy az újranyitás után a város hamar megtelt élettel, és elsősorban a hétvégék forgalma kiemelkedő.

Holczer Adél turisztikai vezetőként külön hangsúlyt helyez arra, hogy Balatonfüred kapjon egy fiatalos lendületet. Eszerint az innen származó és hozzá hasonló korúak jöjjenek vissza a városba tanulmányaik után, éljenek itt, és érezzék jól magukat Balatonfüreden. Ehhez a munkán kívül arra is nagy szükség van, hogy különféle programokkal megszólítsák őket. Ezenkívül tervezik azt is, hogy külön rendezvényeket, programokat szerveznek azoknak, akik itt élnek, illetve dolgoznak. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az itt élő, dolgozó emberek közérzete, hangulata. Adél szerint nagyon fontos, hogy mindenki jól érezze magát Balatonfüreden, mert a város élete így lehet harmonikus, ami hosszú távon alapvető szerepet tölthet be a sikeres működésben.