A „félig” fenyvesieknek tartottak fórumot Nagykanizsán (zaol.hu)

A Balatonfenyvesen nyaraló, illetve ott ingatlannal rendelkező nagykanizsaiaknak tartott lakossági fórumot csütörtökön a városban Lombár Gábor fenyvesi polgármester.

A fórumra a Vasemberházban került sor. Lombár Gábor polgármester a zaol.hu-nak elmondta: nem pusztán azért tartja fontosnak ezeket a fórumokat, hogy megismertethesse a nyaralóvendégekkel, ingatlantu­laj­donosokkal a tervezett fejlesztéseket, hanem azért is, mert az ezeken elhangzó felvetések a későbbi beruházásokat alapozhatják meg. Például egy korábbi fórumon felvetődött, hogy le kellene burkolni a Feny­ves alsói sétányt, mára pedig ez meg is valósult.

– Első körben az elmúlt évről szeretnék számot adni, ugyanis a tavalyi fórumon sok szépet és jót ígértem itt, s ezek nagy része meg is valósult – bocsátotta előre a polgármester. – Ezek közül kettőt emelnék ki: az egyik az általános iskolánk 3 épületének energetikai korszerűsítése, a másik pedig a sportcsarnokunknak a Magyar Kézilabda Szövetség 50 millió forintos támogatásával megvalósult belső felújítása. Ezzel az 1995-ben átadott létesítményünk teljesen meg­újult. Egyébként azt kell mondanom, hogy ennek épp itt volt az ideje.

Az idei fejlesztési elképzeléseink közül Balatonfeny­ves neuralgikus helyein és a Kossuth utcában megvalósuló csapadékvíz-elvezetést említeném, erre 270 millió forintot fordíthatunk. Fontos feladat ez, hiszen Balatonfenyves a déli part legmélyebben fekvő települése.

Lombár Gábor elárulta: a Balaton-parti településen 600 nagykanizsainak van ingatlantulajdona, általában nyaralója. A legtöbb nyaralótulajdonos fővárosi, 1250 körül alakul a számuk.