A bűvös hetes – Everness életmódfesztivál a megújulás jegyében

24 órás jógakihívás a világ számos pontjáról érkező mesterrel a Balaton partján. Éjszakai dzsem a homokon, táncprogramok, koncertek, előadások, workshopok, víz fölé kúszó dzsesszmuzsika. Kétutcányi csend apró lampionokkal, hangterápiás térrel, kézműves árusokkal, fák árnyékában bújó teázóval. Ezt ígéri többek között az idei Everness, Európa legnagyobb önismereti és életmódfesztiválja. No meg persze azt, hogy továbbra is minden a tudatosság körül forog majd.

 „A hetedik évünk a megújulás jegyében telik és a fesztivál is egy letisztultabb képet mutat majd, a helyszínek pedig új nevet kaptak.” – mondja Klein Csaba, az Everness fesztiváligazgatója. „A programok egymásra épülnek, sok helyen egymásba folynak, a zenei portfóliót is szélesítjük a dzsessz és a fúziós műfajok irányába. A helyszínek megnőnek. Az önmagunkba mélyülést és a közösséghez csatlakozást a rendezvényen átívelő Nyitó Szertartás, a több országból elérhető Vilégbéke meditáció és Záró Szertartás egy különleges szellemi szál foglalja majd keretes rendszerbe. Ugyanakkor fontos volt számunkra, hogy a kínálatban ezúttal még nagyobb hangsúlyt kapjon a pszichológia, a tudomány és kultúra. A programok jelentős része angol tolmácsolással fut majd, illetve úgy tűnik, sikerül leszerveznünk egy jeltolmács segítői csapatot is.”

Az Everness, Európa legnagyobb önismereti és életmódfesztiválja idén hetedik alkalommal nyitja meg kapuit és várja látogatóit Alsóörsön mozgás-, jóga-, táncprogramokkal, előadásokkal, workshopokkal, koncertekkel, meditációval. A helyszínek idén egy kicsit átalakulnak, hogy még inkább kifejezzék és támogassák mindazt, ami az Evernessben jó, vagyis a közösségi élményt, a feltöltődést és különböző szinteken a tudatosságot.

Az Evernessia központi helyszíne ezúttal a rendezvény előadói és zenei nagyszínpada, ahol napközben különböző témák – például párkapcsolat, hulladékkezelés, a motiváció visszaszerzése – mentén halad majd a tematika.

Fellép az ismert magyar motivációs tréner, Benkő Vilmos, aki nagyköveteknek és politikusoknak ad tanácsot a belső motivációval kapcsolatban, ugyanakkor saját projektje keretében elhivatottan tanítja a hátrányos helyzetű fiatalokat a nyilvános beszéd alapjaira. Ott lesz Dr. Hevesi Krisztina pszichológus, Ken Wilber, az integrálpszichológia atyja, Mérő László pedig a pénzről és az érzelmek matematikájáról tart előadást. Will Tutle-től a Világbéke Étrendről tudhatnak meg többet az érdeklődők, illetve megosztja elképzeléseit Paul Pahil pozitív pszichológiai szaktekintély; véleménye szerint a magyarok balsorsának ideje véget vetni, erre pedig a pozitív pszichológia remek megoldást kínál.

Az esti zenei programot számos kiemelkedő előadó színesíti. Fellép többek között Dresch Mihály, a Naveya, a ColorStar, az Óperentzia, valamint a szombati nagykoncerten Prem Joshua.

A Balance vízparti helyszínére a fesztivál eddigi történetének legkülönlegesebb jógaprogramját álmodták meg a szervezők. Kora reggel meditációval indul a nap, majd világhírű külföldi és hazai mesterek segítenek a résztvevőknek feltöltődni, tisztulni, gyógyulni, szórakozni és befelé haladni. Órát ad többek között Pablo Gascon, Diószegi Ádám, Nina Adams és Cser Zoltán is. Pénteken pedig a nemzetközi jóganap alkalmából egy 24 órás jógakihíváson vehetnek részt a legelszántabb jógások.

Újdonság a Dialog helyszín, ahol az interaktivitásé lesz a főszerep. A látogatók kérdezhetnek majd többek között a Dalai Láma tibeti orvosától, Dr. Dorjee Rapten-től a holisztikus gyógyításról, a

bőség megteremtésével kapcsolatban Bacsa Héditől, a saját választás szabadságáról, a vegán sportról Hári Richárdtól, és az egészséges védikus étkezésről Bakti Kutírtól. Színészek mesélnek majd saját életútjukról, Kecskés Karina például a szellemileg sérültekkel való együttélésről osztja meg tapasztalatait. Este kertmozi várja a spirituális filmekre nyitott közönséget.

Az elmélyülés tere ezúttal a Sutra zárt, intim helyszíne lesz. Itt minden nap ugyanabban az idősávban, azonos témával találkozhat a közönség. Külföldi és magyar ismert terapeuták segítenek a mozgás, a tánc, a kapcsolódás segítségével megtalálni a résztvevők számára megfelelő hivatást, felkutatni a rejtőzködő önbizalmat, megélni a saját magával és másokkal kapcsolatos intimitást.

Nem hiányozhatnak a fesztiválról a Miraculum alkotói és a Sound Trip hangterápiás tere, illetve a Shakti, ami ezúttal a táncos program és forgatag helyszíne lesz. A gyermekeket a Hetedhét gyerekfalu várja, míg a kultúra iránt elkötelezett látogatókat a Qulticart színpad.

Az Everness idén is gyermek- és kutyabarát. A belépés 14 éves kor alatt ingyenes.

A fesztivál helye és ideje: 2019. június 19-24., Alsóörs, Pelso Camping

 További információ: www.evernessfesztival.hu