A Balatonnál ünnepelt a Porsche (hvg.hu)

623 Porsche randevúzott egymással az új balatoni versenypályán. A zuffenhauseni gyártó megadta a módját a 75. születésnap stílusos hazai megünneplésének Balatonfőkajáron.

Bár a Ferdinand Porsche nevéhez köthető első négykerekű, egy villanyautó már 1898-ban napvilágot látott, az első Porsche márkajelzésű kocsira egészen 1948-ig várnunk kellett.

Az első Porsche 1948. június 8-án került forgalomba, és ennek fényében az idei év a 75. születésnap méltó megünneplése körül forog a Porschénál.

A balatonfőkajári aszfaltcsíkra több mint 600 patinás, youngtimer és szupermodern autó, illetve közel 1500 vendég érkezett. A rangos rendezvényt koncertek, családi programok és Besenyei Péter műrepülő legenda látványos légi bemutatója színezte, ezenkívül pedig jótékonysági árverésen is részt lehetett venni.

Egy 50 különálló elemből felépülő, életnagyságú Porsche 911-es műalkotásra licitálhattak a résztvevők, mely végül 2,1 millió forintért talált gazdára. A befolyt összeget a gyermekotthonokban élő gyermekeknek segítséget nyújtó Szintlépés Alapítványnak ajánlották fel.

A teljes cikk itt elolvasható.