A Balatonnál is megállt a Coop Rally mezőnye

Keszthely volt az egyik célállomás a Coop Rally második napján, pénteken. Az idén tizenegyedik alkalommal elindított futam célja az, hogy a magyar élelmiszeripari cégekre, illetve a hazai élelmiszer feldolgozás hagyományaira és egyben jövőjére felhívja a figyelmet. A résztvevők a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintik, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, színes programokon vesznek részt. 

A rally mezőnye csütörtökön rajtolt el Székesfehérváron, majd Rábapatona, Szombathely és Sárvár érintésével érkeztek meg a résztvevők Keszthelyre. A Balaton-parti városban tartott programon, a Lissé Édességgyár Kft.-ben tartott gyárlátogatáson és sajtótájékoztatón részt vett Nagy István, a FöldművelésügyiMinisztérium parlamenti államtitkára is, aki a keszthelyihez hasonló, helyi terméket gyártó vállalkozások és a megfelelő szakképzés fontosságáról is beszélt.

Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy a 60 embernek munkát adó vállalkozás a városban működik, és Takács Lászlóval, a Coop Hungary Zrt. igazgatósági tagjával együtt további sikereket kívánt  Faluhelyi Ferenc ügyvezetőnek.

Nagy István, Faluhelyi Ferenc és Takács László a gyárlátogatáson
Nagy István, Faluhelyi Ferenc és Takács László a gyárlátogatáson

A keszthelyi program vendége volt Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst és bronzérmes magyar párbajtőrvívó és felesége, Kökény Beatrix Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó is, akik az idei futamon – egy rövid szakasz erejéig – szintén kipróbálták a rallyzást.

Keszthelyről Alsómocsoládra indult a mezőny, ahonnan Pécsváradra, majd Szekszárdra autóztak tovább.

(12:05)