Soha ennyi látogató nem volt még a Vaszary Galériában (balatonfured.hu)

A Rippl-Rónai életművét átfogó kiállítást egy hónap alatt több mint ötezren látták, de Vasarely geometrikus absztraktjai és a különleges irodalmi tárlat iránt is akkora az érdeklődés, hogy meghosszabbították mindkét kiállítás nyitva tartási idejét Balatonfüreden.

A balatonfured.hu szerint szinte példa nélküli, hogy egy vidéki galériában egymással párhuzamosan négy jelentős kiállítás legyen látható, ahogy most a Vaszary Galériában.
A nemzetközi szinten is az egyik legjegyzettebb magyar képzőművész, Rippl-Rónai József Komor rajzosság – Derűs festőiség című, nagyszabású tárlatán nyomon követhetjük, hogy a francia korszak komor, fekete képeitől hogyan jutott el Rippl-Rónai az erős, színekben tobzódó, úgynevezett kukoricás festményekig, majd az élete utolsó szakaszára jellemző éteri női alakokat ábrázoló rajzokig.

Szintén a galériában, január elejéig látogatható Victor Vasarely: Szerigráfiák, multiplikák című kiállítása. A 20. század egyik legismertebb alkotójának tárlata iránt is élénk az érdeklődés. Vasarely vizuális kísérletei olyannyira vonzzák a látogatókat, hogy két hónappal meghosszabbították a budapesti Vasarely Múzeum gyűjteményéből válogató kiállítást, így az október 30-ig látogatható – írja a balatonfured.hu.

(13:05)