A BalatonBike365 az év applikációja (turizmus.com)

A Magyar Marketing Szövetség által felkért szakmai zsűri 2021-ben a Magyar Kerékpáros Szövetség mobilalkalmazását választotta az Év Applikációjának. A BalatonBike365 weboldal és applikáció a Balaton turisztikai fejlesztési térségébe kalauzol bennünket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján.

A díjnyertes applikációban kiemelt figyelmet kapott a Balatoni Bringakörút összekötése a Balaton déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra kerülő kerékpározható utakkal, valamint az északi részen kialakított – Magyarországon egyedülálló – erdei élményútvonallal. Célja továbbá a kerékpáros turizmus volumenének és arányának növelése, valamint a turisztikai forgalom térbeli és időbeni koncentrációjának ellensúlyozása, az alapszolgáltatások bővítése, a turisztikai szolgáltatási lehetőségek kiterjesztése a kerékpárosbarát szolgáltatók hálózatának középpontba állításával, a teljes körű tájékoztatás biztosítása, valamint a hálózatosodás elősegítése.

Az applikáció a desztináció turisztikai értékeinek bemutatásán túl megkönnyíti az eligazodást és a keresést a gazdag turisztikai kínálatot alkotó szolgáltatások és vonzerők között, túraútvonalakat, úti célokat, attrakciókat ajánl, segíti a navigációt a terepen – bevonva a turizmus vérkeringésébe a tóparttól távolabb eső településeket, szolgáltatókat, kevésbé ismert, rejtett kincseket egyaránt – közölte a Magyar Kerékpáros Szövetség.

Az Év Honlapja és az Év Applikációja pályázatot immár 20. alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség, melyre idén összesen 331 projektet neveztek be.

2018-ban a Bringa Sportnak ítélték az Év Honlapja díjat, 2021-ben pedig a Magyar Kerékpáros Szövetség vezette konzorcium által megvalósított BalatonBike365 projekt weboldalát és mobiltelefonos alkalmazását is díjazták – írja a turizmus.com.