A Balaton-parton futnak a szerelmesek (veol.hu)

Különleges futóeseménynek ad otthont vasárnap Balatonfüred, ahol idén is megrendezik a Szerelmes Füred elnevezésű, elsősorban páros versenyt.

A Szerelmes Füred szervezői ebben az évben helyszínt változtattak, a különleges megmérettetés központja ezúttal a Vitorlás tér lesz. A táv a megszokott 14 kilométer, amelyen fele-fele arányban osztoznak a párok hölgy- és férfitagjai. Azt is megszokhattuk, hogy a versenyen nemcsak párban, hanem egyéniben is lehet indulni, a szinglik hét kilométert futnak majd.

Az esemény ezúttal is nagyon népszerű, több százan vágnak neki a téli Balaton-parti futásnak, a helyszínen – korlátozott számban – lehet még nevezni. Érdekesség, hogy a legelső Szerelmes Füred győztes párosa, Kovács „Kokó” István és Garami Katalin idén ismét rajthoz áll. A program vasárnap 9.50-kor bemelegítéssel kezdődik, 10 órakor rajtolnak az egyéni fiúk, 10.20-kor a hölgyek, 10.40-kor indul a párosok viadala. Először a férfiak teljesítik a távot, akik virággal/ajándékkal várják társukat a célban. A rendezők több meglepetéssel, érdekességgel készülnek – motivál a veol.hu.