Sportházat avattak Ábrahámhegyen (Balaton Televízió)

Ábrahámhegyen a napokban adták át a Fagyöngy sportházat, amely 320 milliós támogatással és önrész hozzáadásával készült el.  A mostani fejlesztés egy három lépcsős beruházás újabb eleme: a strandon új öltöző és kabinsor valamint csónakkikötő mellett.

A megnyitó ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy minden évben itt nyaral a településen, itt volt akkor is, amikor ennek az épületnek az elődje leégett – tudósít a balatontelevizio.hu.

Több, mint tíz éve még nem gondoltam, hogy a helyén épülő létesítmény készültének magam is részese lehetek. Örültem, hogy olyan tervvel állt elém a polgármester, amely jónak bizonyult a helyiek és a vendégek számára is. Nagyon jó, amikor azért teszünk, hogy a turizmus egyre inkább fejlődjön, ez nehéz, de szép feladat. Nem lehet csak a nyári szezonra koncentrálni, tenni kell azért, is, hogy azon kívül is érkezzenek látogatók. A mai beruházás éppen ilyen, a szabadidő hasznos eltöltésére ad lehetőséget minden évszakban és a turistákat is idecsalogatja – mondta a képviselő és gratulált a beruházáshoz, valamint reményét fejezte ki, hogy sok beruházást adhatnak még át együtt a településen – fogalmazott a politikus.

Vella Zsolt polgármester elmondta, hogy uniós forrásból készült el a projekt, egyúttal köszöntet mondott a tervezőnek, a beruházások kivitelezőinek, és kérte a jelenlevőket, hogy mindenki próbálja ki a létesítményt, amely egy bő év alatt készült el.

A létesítmény nem csak a település, hanem a környék színfoltja is lesz, úgy gondolom, ráadásul télen is használható, a városlakók itt a jó levegőn kikapcsolódhatnak, a hétfői munkavégzés is könnyebben megy majd. Az épületben elkészült egy szauna, jakuzzi, fallabda pálya, bowling. Az emeleten fitness termet alakítunk ki hamarosan, és az Ábrahámhegyre érkezők, akik egy hétvégére szeretnének jönni, szállást találnak itt, öt szoba áll rendelkezésükre. Csapatépítő programok színhelye is lehet a sportház. A település elmúlt években már látható eredményekkel bizonyította sportosságát, idén a legsportosabb strand címet nyertük el és a Mozdulj, Balaton sorozatban immár hatodszor lettünk első helyezettek. Labdarúgás, kosárlabda és röplabda sportágakban remekeltek a fiatalok, köszönet nekik azért, hogy egész nyáron igénybe veszik a strandon már jól működő szolgáltatásokat – sorolta Vella Zsolt. Az ünnepségen a testvér települések vezetői gratuláltak a létesítményhez, Sík Dóra és Belényesi Barnabás zenével közreműködött – áll a balatontelevizio.hu tudósításában.