82 fiatal lett az egyház teljes jogú tagja Keszthelyen (zaol.hu)

Nyolcvankét fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét dr. Udvardy György veszprémi érsek a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templomban. Ezzel ők nagykorúvá váltak keresztény hivatásukban, s egyúttal az egyház teljes jogú tagjai lettek.


Dr. Udvardy György: Isten Szentlelke abban támogat, hogy felfedezd az életet, amit élsz, s tudd: a képességeid, a korlátaid, a vágyaid, a lehetőségeid mind Istentől vannak

A főpásztor a szentmise elején arra hívta fel a bérmálandók figyelmét, nagy ajándékot kapnak, amelyet az Úristen a teremtés kezdetén készített számukra.

– Életetek legszemélyesebb pillanata ez, s mégis egyben közösségi ünnep: a plébániához tartozóknak, a családotoknak, szüleiteknek s iskoláitoknak, hitoktatóitoknak is – fogalmazott dr. Udvardy György,

A veszprémi érsek homíliájában elmondta: „szükségünk van arra, hogy jól lássunk a világban, például saját életünket, az embert, jövőnket és kapcsolatainkat. Isten Szentlelke segít s megajándékoz bennünket ezzel”.

– Abban támogat, hogy felfedezd az életet, s tudd: a képességeid, a korlátaid, a vágyaid, a lehetőségeid mind Istentől vannak. Ő az, aki döntött felőled, aki téged megálmodott a teremtés kezdetén. Ismeri a tulajdonságaidat, a vágyaidat, még azt is, hogy mitől félsz s mit szeretnél elkerülni. Ismer, s azt akarja, hogy te is jól ismerd magad, terveid pedig reálisak legyenek és soha el nem múló boldogságot jelentsenek – emelte ki dr. Udvardy György.

A teljes cikk itt elolvasható.