72 madár érkezett a Helikon Kastélymúzeum Madárparkjába (tvkeszthely.hu)

72 új madár érkezett a Helikon Kastélymúzeum Madárparkjába. Lassan újra benépesül a terület a tavaly decemberi madárinfluenza járvány után. Két hét múlva érkeznek az utolsók, így már hasonló látvány tárul nyitás után a látogatók elé, mint korábban. Néhány eddig még nem látott faj is megjelenik majd a boxokban. Várhatóan áprilisban nyit majd ki a Madárpark.

 

Benépesült újra a nagy tó a Helikon Kastélymúzeum Madárparkjában. Itt láthatják majd az érdeklődők a világ legkisebb bukórécéjét, a fehérfejű kercerécét. Rajta kívül megtalálható a szemüveges réce és a különleges színváltozatú, rendkívül ritka sarki lúd is. Korábban nem voltak a parkban hegyi récék, mostantól ezeket is meg lehet csodálni. Ezek a példányok mind a héten kerültek ide. Az állatok Hollandiából és Németországból származnak.

„Egy tenyésztelepről hoztuk őket. Ott is ugye a madarak ismerték azt a két-három–négy dolgozót. De a mi madarainknak a látogatókat kell megszokni és megszeretni. Ami fog működni, csak ehhez időre van szükség, mire megszokják az embereknek a jelenlétét”

– mondta el Rigó Gábor a Madárpark vezetője.

Különlegességként hoztak a Madárparkba egy koronásdaru hímet is. Mellé két múlva érkezik meg a tojó. Rigó Gábor felajánlásokat is kapott a park újratelepítéséhez. Így kerültek ide az andoki ludak és a vöröslábú foglyok is. Szaporulattal is nő az állatok száma. A fekete hattyúk ugyanis jellemzően az év első hónapjában tojnak le. A januárban idekerült pár jelenleg hat tojást nevelget. Valószínűleg mindegyikben van fióka.

További újdonság lesz, hogy az akvárium mellé egy fotópontot telepítenek. Itt a halak etetése mellett lehet majd elkészíteni a fotókat. Természetesen továbbra is látható lesz mindenki kedvence, Totó hattyú is. A Madárparkba még március 12-én érkezik 10-15 állat, ezzel a mennyiséggel lesz teljes egyelőre a kínálat.

A madarak már bekerültek boxaikba, viszont új otthonukat még szokniuk kell. Ezért a látogatóknak picit várni kell arra, hogy megtekinthessék ezeket a tollasokat – a Keszthelyi TV híradása szerint.