35 éve választották szépségkirálynőnek a tragikus sorsú, fonyódi Molnár Csillát  (hvg.hu)

A vasfüggönyön innen egészen 1985-ig nem rendeztek szépségkirálynő-választást, a szocialista erkölcsökbe nem fért egy ilyen bele. Talán már a rendszer repedezése miatt, 1985-ben a Magyar Média Reklám és Propaganda Szolgáltató Vállalat megvette a licenszjogokat és megrendezte a Miss Hungary-t. A fonyódi középiskolás lány egy évvel a Miss Hungary döntője után öngyilkos lett – írja a hvg.hu.

A versenyre kétezer lány jelentkezett, köztük a fonyódi gimnazista Molnár Csilla is, aki a 22-es számmal az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben első lett, a középdöntőn negyedik, majd 1985. október 5-én este, a Budapest Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal megnyerte a Magyarország Szépe címet és a koronát.

Győzelme után rögtön pletykák terjedtek arról, hogy apja lefizette a zsűrit, mások szerint nem neki kellett volna nyerni, hanem Kalmár Zitának, de ő nem írt alá valami szerződést. Állandó vitái voltak a családjával, a verseny szervezőivel, a szponzorokkal, miközben ő még csak egy kamasz lány volt, ezekre nem volt felkészülve. A fonyódi gimnáziumot magántanulóként folytatta, hogy eleget tudjon tenni a királynőségével járó felkéréseknek, de tanulmányi eredményei is romlottak.

Molnár Csilla 1986. július 10-én búcsúlevelet írt és rengeteg gyógyszert bevett. Az anyját értesítette ugyan arról, mit tett, de az életét már nem tudták megmenteni.

A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek Magyarországon ilyen versenyt.

Halála után könyvek és dokumentumfilm foglalkozott a hazai szépségipar visszásságairól és Molnár Csilláról – írja a hvg.hu.