A Marcali Múzeum kiállítása Győrben

Rendhagyó helyszínen, különleges környezetben hoztak létre kiállítást a Marcali Múzeum munkatársai. A győri Vaskakas Bábszínház emeleti galériáján látható tárlat fókuszába hat pompás bábtáncoltató betlehemet állított Babina Csabáné gyűjteménykezelő, Huszár Mihály történész és Vidák Tünde néprajzkutató.

A győri Vaskakas Bábszínház művészeti titkára, Csobod Eszter több múzeumot is megkeresett, hogy együttműködésüket kérje hagyományőrző karácsonyi tárlat elkészítésében, míg végül rátalált a marcali intézményre – számolt be a marcaliportal.hu-nak Vidák Tünde, múzeumigazgató.

A Marcali Múzeumban 2012-ben indult el az a pályázati program, amelynek keretében a Marcali járás egyes falvainak bábtáncoltató betlehemeiről műtárgymásolatokat hoztak létre.

A kivitelezés asztalosmunkáit a marcali Ősz Bútor Kft. végezte, majd Sabján Veronika iparművész festette és díszítette az új tárgyakat. A győri kiállítás fókuszába hat pompás bábtáncoltató betlehem látható, a témakört archív fényképfelvételek nagyításaival illusztrálták.

A „Szabad-e bemutatni a betlehemi Kisjézuskát?” Bábtáncoltató betlehemek Marcali környékéről című kiállítás 2019. január 6-ig tekinthető meg a bábszínház emeleti galériájában.