240 kilós disznó volt terítéken Cserszegtomajon (zaol.hu)

Tizenhárom csapat veselkedett neki a hús gyúrásának az ötödik alkalommal megrendezett kolbásztöltő versenyen Cserszegtomajon.

A lebonyolításhoz szükséges alapanyag Kehidakustányból még előző nap megérkezett egy 240 kilós disznó formájában, amit helyben dolgoztak fel. A belőle készült darált húsból minden csapat öt-öt kilót kapott, ezzel egyensúlyozva ki az esélyeket.

A szervezők nem bíztak semmit a véletlenre, a versenyzői kolbászok mellett bőséges disznótoros ebédet is kínáltak. S a házi sütemények, pálinkák, no meg borok nem hivatalos megméretése is elkezdődött az asztaloknál. Köztük az óvoda és bölcsőde versenyzőinél, ahol hagyományos módon teknőben dolgozták át a húst.

Az értékeléshez minden csapat 20 centis kolbászt adott át, ezeket együtt az iskolai konyhán sütötték meg az esélyegyenlőség jegyében. A kész finomságokat Gumhert András és Keresztes József szakács mellett Papp András húsipari mérnök értékelte. Idén az aranyozott konyhai reszelőt jelentő első díjat a cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub csapata nyerte el, és az ő asztalukat díszítő dekorációt jutalmazták a különdíjjal is. Az ezüst reszelőt a gyenesdiási Nótázó Böllérek vihették haza, a bronz pedig a Sármelléki Öreg Tyúkok Egyesület csapatáé lett.

A részletekről itt számol be a zaol.hu.