Január 17-ig mondhatunk véleményt a Balaton régió jövőjéről!

Még adott a lehetőség, hiszen január 17-ig lehet beküldeni azokat az online kérdőíveket, amelyben a Balatonnal kapcsolatban nyilváníthatunk véleményt. Eddig már több százan éltek a lehetőséggel, Ön se maradjon le!

Mondja el, milyen Balaton régiót szeretne! Tegyünk együtt javaslatot a döntéshozóknak! – szól a felhívása a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezetének, amely egy anonim kitölthető, online kérdőívvel kívánja megismerni és összegyűjteni a balatoni régió fejlesztésével kapcsolatos lakossági véleményeket és javaslatokat.

A BFT feladata, hogy a régió szereplőivel együtt meghatározza a térség fejlesztési irányait, egy közösen elfogadott fejlesztési program mentén ösztönözze és támogassa a régióban megvalósuló fejlesztéseket, felkarolja az új, innovatív ötleteket, ösztönözze a régió egészére kiterjedő elképzelések megvalósítását.

A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvény alapján a BFT 2014. évben elkészítette és a kormánynak elfogadásra benyújtotta a kiemelt térség területfejlesztési koncepcióját és programját, amit a Kormány el is fogadott, annak megvalósításához hazai és uniós forrásokat rendelt.

A Balaton Fejlesztési Programjának megvalósulását a tanács folyamatosan nyomon követte, és a fejlesztési dokumentumok aktualizálását tervezi.

Ennek szakszerű megvalósításához a Balaton Fejlesztési Tanács nemcsak a térségi szereplők, önkormányzatok, költségvetési szervek, vállalkozások, civil szervezetek jövőbeni fejlesztési igényeit, elképzeléseit, terveit, kívánja megismerni, de ezek mellett kiemelt figyelmet kíván szentelni a lakossági vélemények, észrevételek és javaslatok összegyűjtésére is.

Ehhez készült egy online kérdőív, ezen várjuk a véleményeket az elmúlt években megvalósult balatoni fejlesztésekről, és az észrevételeket, javaslatokat a jövőbeni fejlesztésekhez.

A kérdőívet ezen a linken lehet elérni és kitölteni: https://balatonregion.hu/kerdoiv

 

Nem csak a régióban élők javaslatait várják

A vizsgálatban való részvétel anonim és önkéntes, és a szerkesztők NEM CSAK a balatoni régióban élők, hanem minden Magyarországon élő véleményét várják! A felmérés készítői biztosak benne, hogy a beérkező válaszok hasznos információbázist szolgáltathatnak majd a 2021–2027 közötti fejlesztési időszakra történő felkészüléshez is – áll a felhívásban.