Tavaly 705 ezer utas hajózott a Balatoni Hajózási Zrt.-vel (sonline.hu)

A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajói két éve 751 ezer utast szállítottak, míg tavaly – elsősorban a májusi kedvezőtlen esős időjárás következményeként – 705 ezren vették igénybe a szolgáltatást.

A kompüzletág viszont több évtizedes rekordot döntött: több mint 1,3 millió utast vittek, melyre utoljára 21 éve, 1998-ban volt példa.

A Bahart a 21 személyhajón kívül négy kompot üzemeltet, tájékoztatott Gátonyi Barbara, a zrt. marketingmunkatársa. Az üzemszünet időszakában, októbertől március közepéig végzik a vízi járművek tervezett karbantartását. Így többek közt a Széchenyi kompnál a korrózióvédelem helyreállítása mellett a motorok cseréjéről is gondoskodnak, s a Kisfaludy komp felújításának második üteme is zajlik.

Elkezdődött az új hajók terveztetésének első fázisa, s a személyhajók esztétikai átalakítása is folytatódik, melynek második ütemében megújul néhány hajó belső tereinek egy része, s bővülnek a hajókon található utastájékoztatási rendszerek. Gátonyi Barbarától tudjuk: a szezonkezdésre megújul a keszthelyi hajóállomás pénztárépülete is.