Zircuha expressz – vasúti élményutazás a Bakonyban (iho.hu)

Mit lát a mozdonyvezető? November 16-án saját szemükkel is megtapasztalhatják mindazok, akik hazánk egyik legszebb vasútvonalán, a Bakonyban, a Zircuha expresszen utaznak. Kamerák és monitorok segítségével a mozdonyvezető szemszögéből szemlélheti az őszi Bakony látványát az, aki jegyet vált az élményvonatra.

A Vasutazz Velünk új élményvonata egy új műfaj kezdetét jelenti a vasúti élményutazásokban: a Zircuha expresszen kamerák és monitorok segítségével mindenki a mozdonyvezető szemszögéből láthatja majd a tájat és a pályát-írja az Indóház vasúti magazin internetes kiadása..

A mozdonyok és a motorkocsik vezetőállásán található felirat szerint „Szemed a pályán legyen!” Ebben a szellemben indítják első járatukat a szervezők 2019. november 16-án,  hogy az érdeklődők végigpásztázzák hazánk egyik legszebb vasútvonalát, a Cuha völgyében futó, 11-es számú Győr–Veszprém vonalat.

Odaúton Székesfehérvár felé indul el a menet, a Bakony lankáit a 20-as vonal cölöpös töltésén közelíti meg a vonat, majd irány a Magas-Bakony. A veszprémi kétszáz méteres magasságból Eplénybe, a 440 méter magasan található Cuha-forráshoz kaptat fel a járat, hogy onnan a festői Cuha-patak völgyében ereszkedjen alá. Zircen a menet néhány órára megpihen, ahol sétával, ebéddel, vagy akár a sörfőzdéjével egyre híresebbé váló ciszterci apátság megtekintésével lehet eltölteni a szabadidőt. Akik Zirc városa helyett inkább a bányavasutat szeretnék megnézni, azok alternatív lehetőségként Zircről Dudarbányára utazhatnak oda és vissza.

Visszafelé, Győrtől Budapestig hazánk legnagyobb sebességű pályáján, az 1-es vonalon halad majd a különvonat. Az egyedülálló élményt kínáló utazásra a www.vasutazzvelunk.hu honlapon lehet jelentkezni.