Zamárdi polgármestere a Balaton Soundot júniusban tartaná, B My Lake fesztiválra pedig nem tart igényt (24.hu)

Változásokat eszközöl Zamárdi az elektronikus zenei fesztiválok terén.

Zamárdiban rendezik minden évben a két legnagyobb magyar elektronikus zenei fesztivált, a Balaton Sound-ot és a B.my.Lake-t, de a település ad otthont a szintén zenei jellegű Strand fesztiválnak is.

Az önkormányzati választások előtt a helyi lapban, a Zamárdi Hírmondó októberi számában jelent meg Csákovics Gyula újraválasztott polgármester véleménye:

„Amennyiben továbbra is helyszínt biztosít a város a fesztiválok megrendezéséhez, változtatásokat kell eszközölni. Ebben egységes álláspontot fogalmazott meg a leköszönő képviselő-testület. Zamárdi mára már nemcsak egy jól csengő név, hanem egy brand. Meggyőződésem, hogy vagyunk olyan jól pozicionáltak, hogy szabhatunk feltételeket. A Balaton Sound júniusban kerüljön megrendezésre, a B my Lake ne legyen nálunk.”
Emellett a bérleti díjak összegének emelésére és a fesztiválterület utólagos rendbetételére tett utalást.

A városvezető a héten a 24.hu-nak így nyilatkozott:

„Meggyőződésem, hogy Zamárdiban elegendő egy elektronikus zenei fesztivál.”

A Balaton Sound júniusi megtartását a főszezon szabaddá tételével indokolta: „teljesülne a környéken élő ingatlantulajdonosok azon kérése, hogy a főszezonban már nem korlátoznánk a strand használatát az érintett partszakaszon”. Hozzátette: „nyilván már nyár elején teltházas lehetne Zamárdi, és sokkal kevésbé lenne zavaró az itt élők és a nyaralótulajdonosok számára”.

Fülöp Zoltán fesztiváligazgató a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-től a B My Lake-kel kapcsolatos a 24.hu kérdésére nem válaszolt, a Balaton Sounddal kapcsolatban pedig annyit írt, hogy:

„Már a választások előtt is, és azóta is folyamatosan tárgyalunk Zamárdi önkormányzatával, hiszen tudjuk, hogy Zamárdinak kiemelten fontos eseménye a Balaton Sound. Amint ezeknek az egyeztetéseknek bármilyen eredménye lesz, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.”