Vizes vb 2017 – Alkalmi bélyeget adott ki 100 nappal a rajt előtt a Magyar Posta (MTI)

Száz nappal a Budapesten és Balatonfüreden sorra kerülő vizes világbajnokság előtt alkalmi bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta.


A szinkronúszó versenyek jövendő helyszínén, a Városligeti-tónál tartott sajtótájékoztatón Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta, Magyarország sorsfordító eseményei és történelmi sporteredményei sorban megjelennek bélyegeken, ilyen volt például a Népstadion 1953-as megnyitása, vagy az Aranycsapat Londonban aratott 6-3-as diadala. Hozzátette, reméli, ez a bélyeg szerencsét hoz majd a világbajnokságon induló minden magyar sportolónak.

Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vállalati vezérigazgató-helyettese kiemelte, az idén 150 éves cég számára természetes, hogy saját eszközeivel hozzájárul a világbajnokság sikeréhez, rangjához. A bélyegről elmondta, a Tatai Tibor grafikus által tervezett alkotáson – amelyet 200 ezer példányban hoznak forgalomba – a vízre utaló világoskék alapszín mellett megjelenik a világbajnokság logója, illetve két kabalafigurája, Lali és Lili. A bélyeg ára 435 forint, ezáltal nemzetközileg feladható.

Balogh Sándor, a világbajnokság szervezőbizottságának ügyvezető helyettese, gazdasági igazgatója bejelentette, készen állnak a rendezésre, felkészültek a házigazda szerepére és minden adott ahhoz, hogy Magyarország otthont adjon története legnagyobb sporteseményének. Hozzátette, a világbajnokság sportprevenció szempontjából is kiemelt jelentőségű, hiszen várhatóan rendkívül sok fiatal kezd majd el sportolni a vb hatására.

Az eseményen a sportolókat a háromszoros olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok Hosszú Katinka képviselte, aki elmondta, ő maga nem szokott visszaszámolni egy világverseny előtt, azonban most már nagyon várja, hogy 100 nap múlva elkezdődjön a hazai rendezésű világbajnokság.

A sajtótájékoztatót követően 16 órától a világbajnokságon induló magyar sportolók közül páran, köztük Hosszú Katinka és a vb önkéntes csapatának tagjai közösen környezetbarát papírliliomot eresztenek a Városligeti-tóba.