Vízbiztonsági fórumot tartanak Siófokon

Vízbiztonsági fórumot tart a Balaton Fejlesztési Tanács  (BFT) június 6-án Siófokon a polgármesteri hivatalban 10-14 óra között.  A tanácskozáson azt a prevenciós programjavaslatot ismertetik a szakértők, amelynek a balatoni vízbiztonság javítása a célja.

A Balaton vízi biztonsági rendszere Európában egyedülálló, ennek további javítására a növekvő látogatottság, az időjárási változások, a vendégkör változó összetétele, valamint az ezekkel együtt járó balesetek okán a BFT Közbiztonsági Testülete egy prevenciós munkaprogram kidolgozásáról és bevezetéséről döntött.
Ennek keretében elkészült egy elemző vizsgálat  és program javaslat, melyet jelen fórum keretében a lehető legszélesebb érintetti kör bevonásával kívánnak megvitatni a szervezők.

A 2017. évi balesetek okairól a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Meteorológiai Intézet és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szakértőinek együttműködésével készült elemzés, amely a Mentőöv projekt szakmai anyagával együtt elérhető a BFT honlapján.