Visszavette a keszthelyi önkormányzat a kivitelezőtől az egyik óvodáját (tvkeszthely.hu)

A Sörház után a Kísérleti utcai óvodát is újra birtokba vette az önkormányzat. Ez a város két olyan projektje, amelyben a keszthelyi Polgármesteri Hivatal szerződést bontott a kivitelezővel – olvasható Nagy Bálint polgármester közleményében.

 

Keszthely polgármestere nemrégiben arról tájékoztatta a keszthelyi lakosságot, hogy birtokba vették a Sörház területét, melyet a kivitelező többszörös felszólítás ellenére sem volt hajlandó átadni az önkormányzat számára. Hozzátette, továbbra is nagyon fontosnak tartja, hogy hitelesen tájékoztassa a keszthelyieket a város problémás projektjeivel kapcsolatban is.

Kifejtette, május 7-én, azonnali hatállyal szerződést bontott az önkormányzat az InvestMondi-System Kft-vel a Kísérleti utcai óvoda projekt kapcsán, mert nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. Ezt követően többszöri időpont kitűzés és felszólítás ellenére sem adták át a munkaterületet és semmiféle hajlandóságot nem mutattak az együttműködésre.

Nagy Bálint úgy fogalmaz,  emiatt a csütörtökön a Kísérleti utcai óvoda területét is a Keszthelyi Rendőrkapitányság jelenlétében kellett birtokba venniük a hivatal munkatársainak. A polgármester hangsúlyozta, Keszthely városvezetése számára ez a projekt mindennél fontosabb és sürgősebb, így kiemelt figyelmet fordítva a keszthelyi családokra, soron kívül kell eljárniuk és megoldást találniuk a mielőbbi befejezésre. Ezért haladéktalanul új nyílt közbeszerzési eljárást fognak indítani. Nagy Bálint hangsúlyozta, nagyon sajnálatos és szomorú, hogy az önkormányzat jogainak ilyen módon kell érvényt szerezni – a Keszthelyi TV híradása szerint.