Visszatérhet az igazi tél – Már készülnek a Magyar Közút szakemberei (veol.hu)

Havazással, erős széllel visszatér a téli időjárás vasárnap késő délutántól az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya vasárnap reggel. Minden megyében intenzívebb havazás kezdődhet, és óránként 40-60 kilométeres szélre, illetve hófúvásokra lehet számítani – írja a veol.hu.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége november 10-e óta 12 órás műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végzi a hóeltakarítást. Már szombat estétől elkezdték több helyen a megelőző sószórást, melyet folyamatosan végeznek. Ezt nehezítheti, hogy sok helyen az intenzív esőzésből válthat át havazásba az időjárás, ami a síkosságmentesítő anyagokat le tudja mosni a burkolatról.

A közút, illetve a rendőrség a biztonságos téli közlekedés érdekében javasolja, tájékozódjunk az útviszonyokról, az időjárásról indulás előtt az interneten. Csak téli gumival induljunk el, töltsük fel téli folyadékkal a szélvédőtisztító tartályt, ellenőrizzük a világítást, a fékrendszert, a havas utakon közlekedjünk óvatosan, körültekintően, a megszokottnál nagyobb követési távolsággal. Figyeljünk a hóátfúvásos útszakaszokra, kerüljük a gyors manővereket.

A Magyar Közút tájékoztató videója a téli üzemeltetésről itt érhető el.