Virágba borult Balatonfüred

Teljes pompájában díszeleg Balatonfüred, a város parkjaiban, sétányain és leglátogatottabb terein új virágágyások, tulipán-mezők, nárcisz és jácint kígyóágyások virítanak. A város minden évben különös gonddal, tervszerűen végzi el a parkok és közterületek rendezését, egynyári növények, örökzöldek, bokrok és virágok teszik ízlésessé és dekoratívvá tereit – írja a balatonfured.hu.

 (Fotó: Facebook-Probio/Baumann)

A Probio Zrt. ebben az évben is elvégezte a tavaszi virágosítási munkákat, a város közterületeinek gondozottsága, átgondolt virágosítása példaértékű a régióban. Balatonfüreden 250 ezer négyzetméter parkosított közterület van, a virágfelületek 80 ezer négyzetmétert tesznek ki, a gyepfelület ennek a duplája, és mintegy 3500 darab fát gondoznak rendszeresen.

– Igyekeztünk mutatós, hosszan virágzó növényeket ültetni a már meglévő virágágyásokat kiegészítve. Költséget nem kímélve gondozzuk és szépítjük minden évben a város közterületeit. A város számos pontján alakítottunk ki ágyásokat, növény teresedéseket, új területeket is bevontunk a virágosítási, parkosítási programba, mint például az Arad utcát – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Szabó Szilveszter, a Probio kertészeti részlegének vezetője.

(Fotók: Facebook-Probio/Baumann)