Világsztárokkal találkozhattak balatoni gyerekek

Egy-egy, a Balaton északi és déli partjáról érkező család juthatott el Budapestre azok közül, akik részt vettek Füred Kapitány balatoni kincsvadászatán. Egy kampány során játszótereken rejtettek el belépőjegyeket, s a szerencsés nyertesek olyan különleges fővárosi előadásra juthattak el, ahol világhírű balett táncosokat láthattak a színpadon – áll a szervezők közleményében.

Balról jobbra: Oleg Ivenko, Kovács Zsolt, Bokor Roland (Fotó: Füred Kapitány)

A gyerekek és szüleik április 5-én, pénteken láthatták a világ egyik leghíresebb balett táncosát, Oleg Ivenkot is, aki a londoni bemutatója után érkezett Budapestre. A szerencsés családok Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán találhatták meg a belépőjegyeket, amelyeket Balatonfüred és Siófok környékén található játszótereken rejtettek el.

Ebben a pillanatban a világ legnépszerűbb táncosa Oleg Ivenko, aki éppen Magyarországon tartózkodik. Az alig 22 éves művész játssza a főszerepet abban a filmben, amely a világ egyik legismertebb balett táncosáról, Rudolf Nureyevről szól. A White Crow című angol filmet néhány napja mutatták be Budapesten. Oleg Ivenko vendégként fellépett azon a versenyen is, amelynek győztese 5000 dollárt (közel másfél millió forintot) nyert.

Mint azt Bokor Roland, a verseny szervezője elmondta: A XX. század legnagyobb táncművésze, a felejthetetlen tatár-orosz Rudolf Nureyev születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából került sor a művész nevét viselő Nureyev Nemzetközi Balettverseny újabb eseménysorozatára, amelyet első alkalommal 25 éve rendeztek meg. A pénteki díjkiosztót a Vígszínházban rendezték meg 2019. április 5-én. A gálán részt vett a londoni The Royal Ballet szólistája, Sarah Lamb, valamint Maria Yakovleva és a bécsi operaház sztárja is.

A másfél millió forintos díj sok tehetséges táncost megmozgatott, ugyanakkor a legtöbb művésznek nem a pénz volt a legfontosabb motiváció ezen a versenyen.

„Mi magyarok kimondottan büszkék vagyunk arra, hogy olyan nemzetközi zsűri előtt is bizonyíthattuk tudásunkat, akik a bécsi, a londoni, moszkvai és a tokiói operaházak színvonalához vannak szokva. Számunkra kimondottan inspiráló volt, hogy megmutathatjuk, a magyar táncművészet is a világ élvonalába tartozik – mondta Kovács Zsolt, a verseny egyik magyar indulója.