Világszínvonalú autót adtak át a zirci mentőállomáson (veol.hu)

Vadonatúj esetkocsit kapott a Zirci Mentőállomás. Az ünnepélyes eseményen önkormányzati elismerést kapott a mentőállomnás teljes kollektívája- írja a veol.hu.

 

Az ünnepi eseményen Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy az elmúlt időszak a mentősökről szólt, hiszen hatalmas terhelésnek voltak kitéve a járványban. A képviselő beszélt a mentőautók átlagéletkoráról is, amely 2010 előtt több mint 8 év volt, míg mára azzal, hogy 800 darab felett van a száma az átadott mentőautóknak, csaknem a felére, 4 esztendőre csökkent ez a szám.

– Példa nélküli évet hagytunk magunk mögött, főleg az egészségügyet tekintve, hiszen a járványhelyzet soha nem tapasztalt kihívások elé állított mindenkit – ezt már Ottó Péter, Zirc polgármestere mondta beszédében.

Ebben az évben tizedik alkalommal került sor az oklevél átadására: a Zirc Város Mentőse önkormányzati kitüntető oklevelet a teljes kollektíva érdemelte ki 2021-ben, amelyet a mentőállomás vezetője, Varga Gábor vett át. Ugyanakkor Ottó Péter egy igazi kuriózummal is meglepte a zirci mentősöket, ugyanis egy adományként kapott piros zászlót kereteztek be, és adott át. Olyat, amellyel évtizedekkel ezelőtt a régi mentőautók vonultak, ha baj volt.