Viharra nem, de erős fagyokra számítani kell a következő napokban (Időkép.hu)

Fokozatosan megnyugszik időjárásunk, de erős éjszakai fagyokat hoz a sarkvidéki légtömeg. A derült, hófödte tájakon éjszakánként -15 fok is lehet – írja az Időkép.

Vasárnap már a szombatinál jóval barátságosabb időre készülhetünk, többfelé hosszabb napos időszakokkal. Bár a szél még gyakran lesz élénk, erős, a szombatihoz hasonló szélvihartól már nem kell tartanunk. Hideg lesz, kora reggel a kevésbé szeles, hódófödte tájakon már előfordulhatnak -10 fok alatti minimumok. Napközben sem mérhetünk majd melegebbet -3, +2 foknál.

A jövő hét első napjaiban a szelet már csak élénk lökések kísérhetik, erős, viharos légmozgásra nem kell számítani. Sokat fog sütni a nap, hétfőn inkább a Dunántúlon, kedden keleten, északkeleten növekedhet meg a felhőzet, de havazás nem várható. Hidegek, fagyosak lesznek az éjszakák, a hóval borított északi, északkeleti tájakon és bakonyi völgyekben -10, -15 fok is lehet, de máshol is -10, -5 fokos fagyra kell készülni. A csúcshőmérséklet a hét első napjaiban fagypont körül alakul.

Úgy tűnik a hét hátralévő része izgalmaktól mentes, napról-napra egy-két fokkal enyhébb időt hozhat. Az éjszakai erősebb fagyok viszont velünk maradnak.

A további előrejelzésekről itt lehet olvasni.