Videó: kisfilm csábítja a turistákat Hévízre (zaol.hu)

Képi poénok sokasága és vidám hangulat árad abból a kisfilmből, amelyet a minap forgattak a hévízi Tófürdőben, főként a Medvenapozón. A nagyobb szállodák igazgatói, a turizmus helyi irányítói és Papp Gábor polgármester minden fontos információt humorral átszőve próbált átadni, így fordulhatott elő, hogy például egy öltönyös úriember kihúzott mérőszalaggal hasalt a deszkákon, azt hangsúlyozva, milyen nagy a vízfelület. A kisfilm országos premierje tegnap este volt.

Úgy gondoltuk, nem sajtóközleményeket adunk ki, hanem készítünk egy filmet arról, Hévíz, ahogyan ígértük, megvárta, sőt, már nagyon várja a vendégeket – fogalmazott Papp Gábor a zaol.hu tudósítása szerint.  Hozzátette: a városra jellemző hangulatot sikerült átadni a Hévízi Televízió által készített alkotással, amely személyes és kellőképpen vidám. Azt akarták elmondani, bemutatni, miért érdemes hozzájuk jönni, s mivel várják a turistákat. A lényeg: Hévíz nyitva van, biztonságos, és szolgáltatásait a profizmus jellemzi – fogalmazott a polgármester.

A vendégváró minifilmet – amelyhez, Pállfy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjének szavaival, mikro flashmobot szerveztek – országos csatornákon, közösségi felületeken terjesztik majd, kvázi vírusvideóként, így több százezer potenciális vendéghez eljut, még külföldre is.

Hévízen régóta közösen gondolkodunk és teszünk azért, hogy megszólítsuk a vendégeket – mondta a forgatáson Pémer Edina, a Palace Hotel igazgatója.  Most elsősorban a belföldi turizmusra koncentrálnak, hiszen egyelőre a hazai turisták jöhetnek. Szeretnék, ha minél többen látnák, megismernék, itt milyen csodálatos természeti környezetben tudnak pihenni, s megéreznék a fürdővárosi hangulatot.

Fülöp Attila, a Lo­tus Therme Hotel igazgatója hozzátette, ezzel a filmmel az is céljuk volt, hogy az utazni vágyók figyelmét felhívják arra, Hévíz felkészülten, sok-sok értékkel várja őket a szomorkás karanténhónapok után.