Veszprém és Tab is csatlakozott a Balatoni Szövetséghez

A Balatoni Szövetség (BSZ) legutóbbi közgyűlése egyhangú szavazattal fogadta el Veszprém és Tab jelentkezését, így 182-re bővült a balatoni önkormányzatok érdekvédelmi szervezetének tagsága – közölte Lombár Gábor, a BSZ elnöke a HírBalatonnal. A közgyűlésen szó esett a szúnyogirtásról, és az újra meghirdetett Év Balatoni Háza pályázatról.

 

A BSZ elnöke elmondta, hogy a szövetségnek Veszprémmel régóta jó a kapcsolata. Mivel a Balatontól 20 kilométerre fekvő megyeszékhely a Balaton-régióval közösen lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban, adta magát a helyzet, hogy BSZ-nek is tagja legyen, így még többrétű lesz az együttműködés – tette hozzá.

– Ami Tabot, a Balaton-régió legdélebbi nagytelepülését illeti, egyértelműen fontos a szerepe, a vonzereje, túl azon, hogy a város vezetőjével, aki amúgy a TÖOSZ elnöke, nagyon jó a személyes kapcsolatom is – fogalmazott Lombár Gábor.

Arról is beszámolt, hogy a 2021-es év szúnyoggyérítési akcióit pozitívan értékelték a polgármesterek. Az elmúlt két évben nem okozott kirívó problémát a Balatonon a szúnyog, ami azért is fontos, mert a környezetvédelmi elvárások miatt változtatni kellett a korábbi technológiákon, alkalmazott szereken – mondta.

A BSZ a Nők a Balatonért civil szervezettel, a Miniszterelnökség Építészeti, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkárság támogatásával meghirdette az Év Balatoni Háza 2021 pályázatot, amelynek kiírása itt érhető el. A díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehet pályázni. A beküldési határidő 2021. december 15.

A Virágos Magyarország versenyen a Balatoni Szövetség különdíját Balatonakali nyerte el.