Versbusz közlekedik Veszprémben a költészet napján

Idén is találkozhatnak az utazók a versbusszal Veszprémben a magyar költészet napja alkalmából április 11-én 10 és 18 óra között, sőt a bátrabbak színházjegyre válthatják menetjegyüket. A kultúrjáraton a Veszprémi Petőfi Színház művészei adják elő magyartanárok kedvenc verseit.

Kellerné Egresi Zsuzsanna az MTI-nek elmondta, hogy színházjegy jár azoknak a vállalkozó kedvű irodalomkedvelőknek, akik egy szabadon választott verset mondanak a színház dolgozóiból álló közönség előtt délelőtt 10 és este 6 óra között.
Hozzátette: a műsoron lévő előadások bármelyikére lehet így egy darab jegyet kapni, függetlenül az elhangzott versek számától.
A versbusz felirattal közlekedő helyi járaton a város irodalomtanárai által előzetesen javasolt műveket lehet majd meghallgatni délelőtt 10 és délután 5 óra között a veszprémi színészek és a színház fiatal tehetségeinek tolmácsolásában – fűzte hozzá.
Balatonfüreden a Vaszary Galériában a Balatoni nyár – Írófényképek című kiállításon Kovács Ida, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést – közölte Cserép László, a város önkormányzatának kulturális osztályvezetője. Ezt követően a Lesznai Anna költő és Zoób Kati divattervező műveit bemutató kiállításon kalauzolja végig a látogatókat a tárlat kurátora, Török Petra, majd Lesznai Anna és Lackfi János találkozása címmel irodalmi estet hallhatnak az érdeklődők a Kisfaludy Színház előadásában.
Ajkán a település várossá nyilvánításának 60. évfordulója alkalmából indított és idén augusztusban záruló programsorozat részeként emlékeznek a költészet napjára – mondta a program egyik szervezője.
Rainiss Andrea, az Ajkarendekért Egyesület elnöke közölte, hogy péntektől vasárnapig hatvanórás programsorozatot szerveznek az ajkarendeki művelődési házban: kulturális programokkal, filmvetítéssel, olvasósarokkal, táncházzal, irodalmi előadásokkal várják a látogatókat, akik kedvenc versüket is előadhatják. A szervező hozzátette, hogy a rendezvényen tovább kötik azt a sálat, melyet 2017-ben kezdtek el, azzal a céllal, hogy Ajka várostábláját idén nyáron összekössék Ajkarendekkel, annak tiszteletére, hogy a település 1977-ben csatlakozott Ajkához. A két tábla között 1500 méter a távolság, amelyet a sállal és élőlánccal kötnek majd össze.