Vasárnapi riasztás – belefulladt a Balatonba egy férfi Balatonfenyvesnél (vizimentok.hu)

Egy vízben eltűnt személyhez riasztottak vasárnap a vízimentőket Balatonfenyvesre, akik már csupán a holttestet tudták kiemelni a vízből. Az 55 éves magyar férfi vasárnap délelőtt Balatonfenyves térségében gumimatraccal ment be a tóba, majd eltűnt. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai minden fürdőzőtől fokozott figyelmet kér.

Három mentőhajóval és két szonár készülékkel érkeztek a vízimentők a helyszínre és azonnal megkezdték a mélyvíz átvizsgálását – írja a vizimentok.hu.  A sekély vízben a strandi vízimentő irányításával a fürdővendégek élőláncot alkotva keresték az eltűnt személyt. A kutatásban részt vettek a Balatoni Vízirendészet kollégái is. Késő délután a víz alatt találták meg az eltűnt személyt, akit miután kiemeltek, átadtak a hatóságoknak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata köszönetet mond a fürdővendégeknek az önként vállalt segítségért és azért a fegyelmezett magatartásért, amit az eset kapcsán tanúsítottak. Ezúttal kérnek mindenki fürdőzni, strandolni indulót, hogy fokozottan figyeljen oda magára és családtagjaira is.