Balatonvilágoson győztek a civilek, nem lesz vízi élménypark

Balatonvilágos képviselő-testülete visszavonta a 19.500 m2-es zárt vízisportpályára még február 27-én megszavazott önkormányzat hozzájárulási határozatait. Az önkormányzat hozzájárulása és a balatonvilágosi önkormányzati strandon létesített bejáró nélkül a létesítmény nem kaphatja meg a szükséges engedélyeket – adta hírül a vízi élménypark ellen tiltakozó Aligai Fürdőegyesület (AFE) a közösségi oldalán. (A létesítménnyel szembeni kifogásokról itt adtunk hírt korábban.)

 

Az AFE történelmi győzelemként értékelte a fordulatot az ügyben. Mint írják: „Megakadályoztuk a példátlan, immár a Balaton vízének kisajátításával és körbezárasával járó, ezzel az egész Balatonra tekintve rossz precedensként szolgáló vízisport élménypálya jelenlegi formájában való létesítését…”

Az eredményt mint fogalmaznak; „a közvetlenül érintett parti ingatlantulajdonosokkal összefogásban végzett és helyi és országos felháborodást is kiváltó létesítmény elleni 1,5 hónapos, és a mai, képviselő-testületi ülésen csaknem 2 órán keresztül folyó érveléssel, tiltakozással” sikerült elérni.
‼️💙Elképesztően örülünk ennek a Balaton és a természet védelme szempontjából kulcsfontosságú és sajnos ritkán tapasztalható sikernek! 💙‼️
– olvasható az AFE Facebook-oldalán.
A képviselő-testületi ülést élőben közvetítették, az alábbi linken visszanézhető:
A vízisport élménypályával kapcsolatos legfőbb problémáikat egy korábbi közleményükben fogalmazták meg: