Vannak jó példák: több helyütt betartják a balatoni települések kéréseit (fotógaléria)

Számos Balaton parti településen betartják az ott lakók, valamint a nyaralótulajdonosok a kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, valamint a helyi polgármesterek kéréseit. Legalábbis erről tanúskodnak azok a fényképek, melyeket az ünnepek alatt töltenek fel a településvezetők a közösségi oldalakra. Ezekből a bejegyzésekből szemezgettünk. 

“Csopak, 2020 Húsvét hétfő, délben, napsütés, csönd, csak a madarakat hallani….szép és mégis szomorú…” – olvasható Ambrus Tibor, Csopak polgármesterének hétfői bejegyzésében. A polgármester fotógalériát is mellékelt szavaihoz.

(Fotó: Facebook)

Alsóörsön is betartották a szabályokat. Az Alsóörsért közösen Facebook csoportba feltöltött fényképek tanulsága alapján a településen is üresen maradtak az utcák és a közterek, valamint a Balaton part.

 (Fotó: Facebook)

Hogy néz ki Balatonfüred húsvétkor, amikor is a koronavírus járvány miatt szinte alszik a város? – tette fel a kérdés a balatonfured.hu. A portál Vörös Ákos légi felvételeivel mutatja be, mennyien vannak az utcákon, köztereken.

(Fotó: Redphoto – Vörös Ákos /balatonfured.hu)

“Csend, béke, nyugalom, távolság. Húsvét 2020.” – olvasható Tihany Hivatalos Facebook oldalán. A város Rudolf Tamás fényképeivel köszöni meg, hogy betartják az ott lakók és odalátogatók a szabályokat.

(Fotó: Facebook / Rudolf Tamás)

Balatonszepezd polgármestere, dr Bocskov Petrov Jordán húsvéti bejegyzésben türelmet és együttműködést kért a falu lakóitól, valamint a nyaralótulajdonosoktól. Ottjártunkkor Balatonszepezd utcái valamint strandjai is üresen álltak.

(Fotó: hirbalaton.hu)