Változik a vasúti menetrend

December 9-én, vasárnap lép életbe a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje. A vállalat a menetrend tervezésekor figyelembe vette az utazási szokások változásait – közölték. A menetrendi változások közül néhány régiónkat is érinti.

Győr, Szombathely és Zalaegerszeg felől a Balaton irányába új átszállási, eljutási lehetőségek lesz-nek. A Balatonszentgyörgy–Tapolca–Ukk vonalon néhány vonat menetrendi módosításával új átszállási, eljutási lehetőségek adódnak Győr, Szombathely és Zalaegerszeg felől a Balaton irányába.

A Fonyód–Kaposvár vonalon a pálya átépítése lehetővé tette, hogy a vonatok rövidebb menetidővel közlekedjenek; a csatlakozások is jobbak lettek Kaposvárott és Fonyódon. Egyes vonatok több állomáson fognak megállni.

A vasúttársaság közleménye azt is megjegyzi, hogy az elmúlt években kialakított menetrendeknek, a jegyértékesítés modernizálásának, a pályafejlesztéseknek, a felújított kocsiknak és az új motorvonatoknak is köszönhetően az utóbbi három évben mintegy 4 millióval nőtt az utasszám.

A vonatok 2018/2019. évi menetrendje már letölthető és megtekinthető a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon, a Belföldi utazás/Menetrendek, vagy a Nemzetközi utazás/Menetrendek menüpontokban, továbbá az internetes menetrendi keresőben és a Vonatinfó mobiltelefonos applikációban. Az utasok nemcsak a jelenleg érvényben lévő menetrend járataira tudják megvenni az e-vonatjegyet, de elővételben azokra a járatokra is, amelyek december 9. után, már az új menetrend szerint közlekednek. A jegyértékesítő automatákból szintén lehetséges a belföldi jegyvásárlás a menetrendváltás utáni időszakra is. A külföldi utazást tervezők a MÁV-START nemzetközi pénztáraiban előre meg tudják szervezni utazásaikat az új menetrend külföldi ajánlatai között válogatva, és a helyszínen intézhetik a jegyvásárlást, de számos esetben online is megtehetik.