Változatos program és műfajkínálat a siófoki nyárban

2024 nyarán a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ kulturális ínyencségeket, zenés eseményeket kínál az érdeklődőknek. Július 12. és augusztus 20. között változatos program-, és műfajkínálat garantálja a szórakozást és kikapcsolódást a településen – áll a város közleményében.

 

Július 12-14 között Siófok Fő terén a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál veszi kezdetét. Ez a tradicionális jazz fesztivál Magyarországon immár a legrangosabb eseménnyé nőtte ki magát.

Júliusban tárja ki kapuit a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is a nézők előtt. Ezen a nyáron izgalmas, nívós, szórakoztató sikerprodukciók közül választhatnak a nézők. Olyan előadások érkeznek, mint a Szép nyári nap, a Menopauza, A Pál utcai fiúk, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és két koncert, a Best of Dolhai és a Lövölde tér.

A Nyári Zenei Estek eseménysorozat öt különböző műfajjal minden korosztály számára élménydús kikapcsolódást ígér. Hétfőnként a Vakációs Gyermekkoncerteken belül hangszerbemutatók, kézműves foglalkozások és koncertek várják a családosokat. Olyan előadók hallhatunk, mint a Magyarhang Zenekar, Laposa Julcsi, a Toppantó, a Sólya Zenekar és a Lóca Együttes.

A szerdai nap az operettrajongóké. Az Operett Esteken a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a szólisták által előadott klasszikus operett melódiák nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

KultTerasz programsorozatunk 2024-ben új névvel, KultTérként tér vissza a pénteki napokon a Teátrum kávézóba. Célunk a zenét és irodalmat is egyaránt kedvelő közönség magas színvonalon történő kiszolgálása olyan ismert művészekkel, mint Hrutka Róbert és Für Anikó, Csuja Imre és Csáki Judit, Mácsai Pál, Lukács Miklós és Hirtling István.

A Nyáresti Koncertek a hazai könnyűzenei élet kiválóságait vonultatja fel élő zenével. Érkezik hozzánk Miller Zoltán, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, Koós Réka és zenekara, a Karthago, Szandi és a Kormorán.

A közkedvelt zenés pikniket, a Zene a Zöldbent vasárnaponként élvezheti a közönség a Jókai parkban. A közönség a természet lágy ölén kellemes melódiák mellett szakadhat ki a mindennapok taposómalmából. Pál Kriszti Acoustic régi magyar dalokat hoz, az Apáti Dixieland Band hagyományos New York-i dixie zenével készül, a Tarsoly Zenekar varázslatos népzenékkel színesíti a programot, a Szentpéteri Csilla & Band a mediterrán nyarat idézi meg dalain keresztül. A Dunakeszi Szimfonikusok átköltöznek a Hajóállomásra, ahol a Háry János daljáték keresztmetszetét adják elő.

Augusztus 16-20. között a hagyományos Bor és Kenyér Ünnepe búcsúztatja a siófoki nyarat. A Hajóállomáson különféle gasztronómiai és kézműves kitelepülők, borterasz, családi- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várnak mindenkit. Fellép többek közt Bíró Eszter, Szalóki Ági, a Hanga Banda, az Ismerős arcok, Tóth Vera.

 

További információk: a https://muvelodesikozpont-siofok.hu/ oldalon és a Kálmán Imre Művelődési Központ Facebook oldalán.