Utolsó közgyűlés Veszprémben – Fiatalítanák a helyi járati autóbuszokat (veol.hu)

Külső szolgáltató bevonását mérlegeli a közösségi közlekedésben a megyeszékhely önkormányzata. Az év utolsó közgyűlését csütörtökön tartják Veszprémben, a főbb napirendi pontokról Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) közösségi oldalán írt hétfőn – adta hírül a veol.hu.
Porga Gyula közölte, a városvezetés elkötelezett abban, hogy 2023 januárjára egy teljesen megfiatalított, megújult, modern buszflotta és 21. századi szolgáltatási színvonalú közösségi közlekedés szolgálja ki a veszprémieket.

Ennek első lépéseként egy hónapja elindítottuk a buszbeszerzési pályázatot, és felhatalmazást adtunk a V-Busz Kft.-nek, hogy kezdje el a beszerzést. Másik lehetőségként felvetődött, hogy külső közszolgáltatót vonunk be a feladat elvégzésébe azokkal a feltételekkel, hogy új autóbuszokat hoznak, és elektromos személyszállító járművek is megjelennek a flottában. Mindkét lehetőséget mérlegeljük, és a beérkezett pályázatok alapján döntünk a tömegközlekedés sorsáról várhatóan jövő áprilisban – fogalmazott a városvezető.

Tovább bővülhet a veszprémi kiemelt fesztiválok köre a Bakony Expóval: a népszerű rendezvény a Gizella-napok, A Tánc Fesztiválja, a Kabóciádé, az Utcazene-fesztivál, a VeszprémFest és az Auer hegedűfesztivál sorába csatlakozhat a közgyűlési döntéssel.

Az év végével két sportegyesület hosszú távú támogatási szerződése is lejár. A polgármester javaslatot tett a közgyűlésnek, hogy a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárcsapat és a Balaton Bútor FC Veszprém futsalcsapat támogatási szerződését egy évvel hosszabbítsák meg az eredeti szerződési feltételek szerint. Így a kosárcsapat 25 milliós, míg a futsalcsapat 30 milliós támogatást kaphat jövőre.

A közgyűlés beszámol csütörtökön a Covid-19 járvány megelőzésével és következményeinek elhárításával kapcsolatban tavasszal létre­ho­zott adományszámlára érkezett fel­ajánlások felhasználásáról is. A polgármesteri tájékoztatás szerint a 6,12 millió forint felajánlásból védőmaszkokat, védőruhát, valamint informatikai eszközöket, laptopot is vásároltak az önkormányzati intézményeknek, annak függvényében, hol mire volt szükség a működéshez. Emellett önkormányzati forrásból 30 millió forintot költöttek védekezési eszközökre, továbbá egyszeri juttatást adtak 20 millió forint összegben a szociális szféra dolgozóinak az első hullámban tanúsított helytállásukért – írta Porga Gyula a közösségi oldala nyomán a veol.hu.