Útlezárások lesznek a Keszthely Triathlon miatt szombaton (TV Keszthely)

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Keszthely Triathlont. A versenyre csaknem 900 indulót várnak, nemcsak hazai, hanem külföldi sportolókkal is lehet találkozni szombaton. Az idén változott a futás pályája, de a zavartalan lebonyolítás érdekében ezúttal is teljes vagy részleges útlezárásokra kell számítani városszerte.

A Balaton Szálló előtt lesz a befutó helyszíne és a versenyközpont – írja a TV Keszthely. A verseny ezúttal is a Városi Strandon kezdődik, a sportolóknak 1,9 kilométert kell úszniuk a várhatóan 20 fokos Balatonban. Ezt követően száguldanak a depóba, ami ismét a Zenepavilon előtt kap helyet. Kerékpárral 86,3 kilométert kell megtenniük 850 méteres szintemelkedéssel. Ezután jön a félmaraton, amelynek ezúttal a Balaton-part ad otthont. A versenyt idén is érdemes lesz figyelemmel kísérni akár a helyszínen is.

„Elit versenyzők indulnak, tehát Magyarország krémje indul, profi versenyzők. Nagyon durva biciklik lesznek. Akik szeretik a sportot, akár a kerékpár sportot, akár a triatlont, azok itt olyan technikai dolgokat is láthatnak, amik nagyon érdekesek. A gyerekek nagyon szeretik. Idén úgy csináltuk a futópályát, hogy nem megyünk fel a belvárosba, hanem a Balaton-parton lesz a pálya, és minden körben kétszer átfutnak a versenyzők a versenyközponton. Így igyekeztünk még hangulatosabbá tenni a versenyközpontot, hogy tudjanak szurkolni a családtagok, barátok ismerősök.” 

– tájékoztatott Viczián Gábor, a Keszthely Triathlon főrendezője.

Szombaton több útlezárásra is kell számítani különböző időpontokban. Az erről szóló információs táblákat már több mint egy hete kihelyezték a szervezők. Az idén újdonság, hogy a Helikon Hotelnél lévő vasúti átkelőn csak félpályás lezárás lesz, a rendőrség irányítja majd a forgalmat. A Csik Ferenc sétányon, a Zámor térségében, a 75-ös valamint a 76-os úton teljes útzár lesz. Félpályás zár lesz többek között a Deák Ferenc, a Georgikon, a Semmelweis és az Alsópáhoki úton. A lezárások pontos idejéről a Keszthely Triathlon honlapján lehet tájékozódni.