Útfelújítás Balatonfőkajáron: gyarapodó közösségi értékek (veol.hu)

Fejlődnek, gyarapodnak a közösségi értékek a mostanihoz hasonló beruházásokkal, hangsúlyozta egyebek mellett Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, egy 511 milliós, hazai forrásból finanszírozott útfelújítás átadásán, Balatonfőkajáron, csütörtökön.

– Fejlődik a magyar gazdaság, nemzeti forrásból egyre több pénz jut a mostanihoz hasonló munkálatokra, valamint autópályákra, főközlekedési utakra, mert nagyon fontos a települések közötti összeköttetés, vélekedett Kontrát Károly. Az államtitkár-országgyűlési képviselő hozzátette, a fejlesztés folytatódik a 710-es számú út új szakaszának kiépítésével, illetve az autópályával való összeköttetésével, valamint a körforgalom kiépítésével. A 710-es út és az autópálya összekötése már folyamatban van, és a tervek szerint idén ősszel elkészülnek a munkával. Így – tette hozzá- a lakók gyorsabban jutnak ki az 710-es számú úton az autópályára, ahonnan kedvező közlekedési feltételek mellett tudják megközelíteni egyebek mellett Budapestet.

A politikus felidézte, közreműködött a mostani beruházásnál, eljárt a döntéshozóknál a források érdekében. Kontrát Károly üdvözölte az együttműködést az közutas társaság megyei igazgatójával, a polgármesterekkel, akik továbbra is számíthatnak a kormányra. -Jó úton járnak az itt élők, fogalmazott, hozzátéve: bízik a további, sikeres együttműködésben. A kormány egyre több forrást tud adni közösségi célokra, amelyeknél a képviselő továbbra is közreműködik.

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója rámutatott: a mostani, közel 511 millió forint hazai forrásból történő beruházással, mintegy öt kilométeres útfelújítással jelentős eredményt értek el Balatonfőkajár, Csajág megközelítésében. A Lepsény-Várpalota és Balatonakarattya-Polgárdi közötti útból ugyanis elkészült egy szakasz, ami a 710-es úttól Csajág belterületéig vezet, és átmegy Balatonfőkajáron. A munkát a Strabag Kft. végezte, az útszakasz burkolati jelekkel, szegélyekkel, korlátcserékkel együtt új burkolatot kapott, megoldották a vízelvezetést, buszöblöt építettek, megújították a hidakat. A közelben hetek múlva megkezdik a körforgalmi csomópont építését.

Forró Zsolt, Balatonfőkajár polgármestere a beruházást a közlekedés biztonsága kapcsán méltatta. Úgy fogalmazott, ezzel felértékelődtek a települések, az ingatlanok. Az önkormányzat a felújítás kapcsán saját forrásból parkolókat, járdát épített, egy utcában állami támogatásból kicserélték a kapubejárókat, rendbe tették az árkokat. Verebélyi Zoltán, Csajág elöljárója üdvözölte a térség országgyűlési képviselője közbenjárását – tudta meg a veol.hu.