Ünnepi műsorral adják át másodszor a fonyódi sportcsarnokot

Június 7-én, pénteken 16 órakor ünnepi műsorral, fellépőkkel és sportklubok bemutatójával adják át a fonyódi sportcsarnokot újra – a dél-balatoni város meghívója szerint. A 2,5 milliárd forintból megépült létesítményt két évvel ezelőtt egyszer már átadták, amit követően nem tudta senki birtokba venni, mert hamarosan szükségessé váltak rajta javítások – a korábbi híradások szerint.

Az esemény helyszíne: Fonyód, Vásártér

Időpont: 2024. Június 07. péntek 16:00 óra

Programok :
16:00 Megnyitó – Néptánc bemutató
16:20 Köszöntők
16:30 Ünnepélyes szalagátvágás
16:45 Sport bemutatók
18:00 Singh Viki énekesnő gyermekműsora
18:30 Sport bemutatók
19:30 Gájer Bálint énekes előadása

Bemutatkoznak sportklubjaink:
– Fonyódi Betyárok Néptánc Egyesület
– NIKÉ SE kézilabda klub
– Crystal SC
– Petőfi SE Röplabda szakosztály Labdarúgó szakosztály
– Fonyódi Floorball

A rendezvényen közreműködik az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium.

***

Hidvégi József polgármester tavaly év végén az előzményekről azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a NIKÉ Sportegyesület 2016-ban nyert 1,2 milliárd forint társaságiadó-támogatást az építkezésre, amelyet a városban oktatóközponttal rendelkező General Electric ajánlott fel. Ezt az állam további 300 millió forinttal egészítette ki, de az „elszállt építkezési árak” miatt a tervek, szerződések módosítására és további forrásokra volt szükség.

2022. június elején adták át az új sportcsarnokot, amelyről hamarosan kiderült, hogy beázik, és egyéb garanciális hibái is akadnak. A szerződések értelmében az önkormányzat a sportcsarnok üzemeltetője, amely a Niké Sportegyesületen keresztül próbálta a hibák garanciális megszüntetését elérni úgy, hogy közben a kivitelező felszámolás alá került. Mivel a sportegyesület nem tudott a kivitelezővel dűlőre jutni, az önkormányzat vállalta, hogy az üzemeltetésen túl átveszi a sportcsarnok tulajdonjogát is – amire előbb-utóbb úgyis sor került volna -, továbbá a garanciális jogokat is – mondta a polgármester a korábbi híradásban, aki arról is beszámolt, hogy akad bőven érdeklődés a létesítmény iránt, már a 2023-as diákolimpia döntőjét is ott szerették volna rendezni, és nagyon jók a létesítmény adottságai nyári edzőtáborokra.

Hidvégi József szerint 2-3 év alatt rentábilissá lehet tenni a kulturális rendezvények befogadására is alkalmas sportcsarnok üzemeltetését, amelynek környezetét további sportpályák létesítésével kívánják fejleszteni, hiszen az új sportcsarnok csak az első üteme a leendő sportcentrumnak. Régi terve a településnek, hogy sportcentrummá alakítsa a piaca mögötti 4 hektáros területét, ahol az új sportlétesítmény áll.

A korábbi híradások szerint az átadásra váró, 3720 négyzetméter alapterületű, mobil lelátókkal ellátott fonyódi sportcsarnok közel ezer ember befogadására alkalmas. A tervek szerint kézilabdázók, labdarúgók, floorballozók, testépítők, birkózók és fallabdázók veszik majd először birtokba – nyilatkozta korábban a polgármester.