Újranyit a Dutra múzeum Balatonbogláron (sonline.hu)

Húsvétkor megkezdi tavaszi szezonját a balatonboglári Dutra múzeum. Izgalmas gépindításokkal és langallósütésekkel készülnek a hosszú hétvégére.

Március 29-én újra kinyit a Dutra múzeum Balatonbogláron. Idén is lesz meglepetés az újranyitás örömére, így egy igazi traktor matuzsálemet keltenek most újra életre.

11 órakor a Hofher traktort indítjuk be a látogatóknak és ebben az időpontban kemencés sültre is vendégünk mindenki, aki belép a múzeumba – mondta a sonline.hu-nak Molnár Balázs, alapító-tulajdonos.
Nagyszombaton is lesz újdonság a gépek szerelmeseinek, hiszen egy teljesen új gép kerül a Dutra múzeum kínálatába, amelyet 11 órakor lepleznek le.

A régi traktorok iránt érdeklődőknek érdemes húsvét vasárnap és hétfőn is Balatonboglár venni az irányt, hiszen a megszokott nyitvatartással 9-18 óráig látogatható a gyűjtemény.

Lesznek gépindítások és működés közben megtekinthető az új gépünk is – tette hozzá Molnár Balázs.
A balatonboglári Gép- és Dutramúzeum tavaly ünnepelte megnyitásának ötödik évfordulóját.

Egyelőre csak hétvégén térhetnek be az érdeklődők a múzeumba, de június közepétől már minden nap nyitva lesz. Olyan szokásos programok választhatóak, mint a Csepel túra, Rába Steiger vezetés vagy traktorvezetések. A gyűjtemény több száz évnél is idősebb gépet tartalmaz, traktorok mellett, motorokat, gőzgépet is.