Újra vizsgáznak a vízimentők (vizimentok.hu)

Felkészültség, jó állóképesség, naprakész tudás. Mindez szükséges ahhoz, hogy egy vízimentő megfelelően és biztonsággal el tudja látni feladatát. Ezért a vízimentő tanfolyam elvégzését követően minden évben tavasszal kártyamegújító vizsgán is bizonyítania kell az állománynak. A következő ilyen lehetőség a Keszthelyi Yacht Kikötőben lesz június 16-án. Az általános tanfolyamok helyszíne ugyanez a kikötő, ahol június 8-án indul egy újabb képzés.

A vizsga mindenki számára kötelező, legyen bármilyen tapasztalt is az illető, nem mentesülhet a tavaszi kártyamegújító alól. Ennek keretében ki kell tölteni egy feladatlapot, amely elsősorban elsősegéllyel és vízből mentéssel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz. A gyakorlati vizsga során pedig a 400 méter kombinált úszás mellett be kell mutatni az újraélesztés folyamatát, a vérzéscsillapítás lehetőségeit – beleértve a nyomó és fedőkötések szakszerű felhelyezését – és a vízből mentési gyakorlatokat.

Május utolsó hétvégéjén két helyszínen, Budapesten és Hévízen is lehetőségük volt már a kártyamegújításra a vízimentőknek. A 70 résztvevőből csupán 3-an szorultak pótvizsgára. A következő kártyamegújító tanfolyamot a Keszthelyi Yacht Kikötőben tartják június 16.-án.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata továbbra is várja az érdeklődőket, a tanfolyamok bruttó ára 105.000 forint, szakmai gyakorlat vállalása esetén 15.000 forint.